I dag är det mycket fokus på teknologi och det verkar som varenda barn har en surfplatta, en smart telefon och en dator att spela spel på. När jag var liten fanns ingenting av detta så vi använde vår fantasi och var ute och lekte i parken eller trädgården eller skogen i stället.

Jag tror att teknologi är bra på många sätt men det är lite tråkigt att barn inte är ute i det fria på samma sätt längre. Det tycker den självlärda fotografen Niki Boon från Nya Zeeland också – som lever ett liv fritt från modern teknologi med sina fyra barn. Barnen växer upp på landet i Marlborough på Sydön utan tv, smarta telefoner och surfplattor. Hennes egen uppväxt var barfota, vild och fri, skriver hon på sin hemsida. Känslan av detta lever kvar inom henne och hon vill förmedla den vidare till sina barn.

Hon dokumenterar sina barns uppväxt i det fria i en fotoserie som heter ”Childhood in the raw”. Nedan kan du se en del av bilderna – som är helt fantastiska. Niki fångar verkligen den fria känslan av en bekymmerslös barndom ute i naturen. Barnen ser oerhört lyckliga ut.

”Det här är en livsstil som kan verka okonventionell för en del. Men jag är här för att hylla den magiska plats där jag har valt att leva med min familj. Jag tror att mina barn är precis där de hör hemma när de är täckta av lera, när de springer och lever i naturen. De hör hemma här, vilda och fria”, säger Niki Boon enligt Boredpanda.

Ta en titt på bilderna själv! Och dela gärna vidare för att visa att dagens barn inte nödvändigtvis behöver teknologi för att vara lyckliga och ha de bra.

1.

loading...

2.

loading...

3.

loading...

4.

loading...

5.

loading...

6.

loading...

7.

loading...

8.

loading...

9.

loading...

10.

loading...

11.

loading...

12.

loading...

13.

loading...

14.

loading...

15.

loading...

16.

loading...

17.

loading...

18.

loading...

19.

loading...

Bildkälla: Niki Boons Facebook

Visst är fotografierna underbara? Du kan se fler bilder på Niki Boons Instagram.