Med sina smidiga muskler, sin elegans och böljande man anses Frederik the great vara världens snyggaste häst. Och det är inte svårt att förstå varför när man ser denna bedårande vackra hingst.

Frederik the great är en frieserhäst och ägs av företaget Pinnacle Friesians, som håller till bland Ozarkbergen i mellersta USA.

Hingstens fantastiska skönhet har sakta men säkert upptäckts av fler och fler på nätet och uppskattas till och med av människor som inte är några särskilda hästälskare. Scrolla ner för att se själv!

Frederik the great är verklighetens ”Black beaty”. På riktigt. När man ser honom går det inte låta bli att bli fascinerad av hans skönhet.

loading...


Hingsten har till och med en egen fansida på Facebook där han har över 20 000 följare.

loading...


”Håret! Det är som att någon har korsat en häst med en hunkig karaktär från en kärleksroman”, skriver Boredom therapy. Jag förstår vad de menar …

loading...


Frederik bor på gården Pinnacle Friesians bland bergen i USA. Hans ras har varit nära att utrotas tre gånger, så uppfödaren Stacy Nazario har fokuserat på att försöka få rasen att överleva.

loading...


Frederik the great är avelshingst och fick i augusti sin första avkomma: fölet Vaughn. Och han är lika elegant och fin som sin pappa.

loading...


Själv ser Frederik ut att vara tagen från en saga.

loading...


Eller vad tycker du? :)

loading...


Själv kan jag inte få riktigt nog av att titta på honom.

loading...


Alla bilder kommer från Frederik the great på Facebook.

Visst är han imponerande? Dela gärna vidare till dina hästälskande vänner!