I veckan var drottning Silvia på plats i Wien för en internationell konferens som lyfter frågan om hur man ska kunna motverka barnaga i världen.

Då passade hon på att hylla kronprinsessan Victoria.

Det var också drottning Silvia, som var på plats tillsammans med Sveriges barnminister Åsa Regnér, som inledde hela konferensen med ett tal. Talet behandlade ”Agenda 2030”. Det är globala mål som satts upp med strävan att avsluta all människohandel, allt utnyttjande och alla former av våld mot barn.

loading...

I hennes tal, som går att läsa i sin helhet här, hyllade hon kronprinsessan Victoria och hennes arbete som nu har lett till den ärofyllda uppgiften att vara en av FN:s sexton förespråkare för dessa mål.

”Dessa mål är kärnan i Agenda 2030. De representerar ett åtagande från alla länder att arbeta tillsammans för att bekämpa fattigdom, skapa fred och säkra ett värdigt liv och en hälsosam planet för alla. Många av målen fokuserar på att avsluta våldet och utnyttjandet mot barn. Jag är väldigt stolt över att min dotter, kronprinsessan Victoria, har utsetts av FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon som en av sexton förespråkare för att främja dessa globala mål.”

loading...

Vi håller med drottning Silvia, och ger två tummar upp till kronprinsessan Victoria för hennes arbete!