Tänkt om varje nyfödd bebis fick samma låda fylld med nödvändigheter för att kunna påbörja livets resa på bästa sätt. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också, i alla länder förutom Finland.

Många butiker som riktar sig till nyblivna föräldrar utnyttjar idag att människor vill ge sina barn det allra bästa, och sätter därför höga priser på allt från kläder till leksaker. Men i Finland gör de saker annorlunda. Varje nybliven förälder får nämligen en låda som innehåller allt det barnet behöver när det föds, och den fungerar lika bra som en spjälsäng.

Varje låda innehåller:

– En madrass med sängkläder och filtar.

– Kläder för alla årstider och sammanhang (allt från pyjamas till vinteroverall och vinterskor).

– Handdukar och hygienartiklar.

– Bildböcker och leksaker.

Och mycket mer. Men vad kostar då denna låda? Svaret är ingenting. Det enda föräldrarna behöver göra för att få lådan är att gå på ett läkarbesök innan den fjärde månaden i graviditeten. Då får de välja mellan lådan eller ca 1 300 kr, men 95% väljer lådan.

Detta är så sunt förnuft att det är konstigt att det inte införts i fler länder ännu. Finland har den lägsta barnadödligheten i världen och flera undersökningar visar även att de lyckligaste mammorna i världen bor där, enligt MSN News.

Varför har vi inte infört detta Sverige än? Helt suveränt!

loading...

Bildkälla

loading...

Bildkälla

loading...

Bildkälla

Titta på videon för mer härliga bilder!