Maya Angelou sade en gång: ”Jag har lärt mig att människor kommer att glömma vad du sa, de kommer att glömma vad du gjorde, men de kommer aldrig glömma hur du fick dem att känna sig.”

Många utav oss strävar efter detta. Att vara goda, uppriktiga och snälla mot andra för att lämna ett positivt arv när vi går bort.

Tyvärr känner inte alla likadant. Vissa människor låter sig styras av själviska tankar och vill bara njuta av sina liv även om de gör det på andra människors bekostnad. En av de vanligaste sätten människor gör detta på är genom att ge efter till girighet.

Änkan i denna berättelse var inte på något sätt som sin bortgångne man. Mannen var girig, snål och ville behålla alla pengar han jobbat ihop för sig själv, ända in i döden. Han ville inte lämna ett öre till sin fru när han insåg att han snart skulle gå bort.

På begravningen lyckades dock frun komma på ett sätt att hålla sitt löfte till mannen och uppfylla hans önskan, men samtidigt behålla sin integritet och moral. Idén är inget annat än briljant, läs den själv!

loading...

Bildkälla

”Det fanns en man som hade jobbat hela sitt liv och sparat alla pengar han hade tjänat. Han var en riktig snåljåp. Han älskade pengar mer än allt, och när hans hälsa en dag plötsligt blev sämre sade han till sin fru, ‘Lyssna nu, när jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan med mig. Jag vill ha med mig pengarna till livet efter detta.’

Han fick sin fru att lova med hela sitt hjärta att hon skulle uppfylla hans önskan och lämna alla pengar i kistan. Och rätt vad det var, en dag, så gick mannen bort.”

loading...

Bildkälla

”Mannen låg i begravningskostymen i den avlånga kistan, och hans fru satt klädd i svart intill sin bästa vän. Precis när de avslutat ceremonin och de skulle stänga kistan sade frun, ‘Vänta lite!’.

Hon hade en skolåda med sig. Hon gick fram med den till kistan och placerade den inuti. Sedan stängdes och låstes kistan innan den stillsamt fördes bort av begravningsbyrån.”

loading...

Bildkälla

”Fruns bästa vän såg skeptisk ut, ‘Jag hoppas inte du var galen nog att lämna alla pengar i kistan med den där gamla snåljåpen.’

Frun svarade, ‘Jo, jag lovade. Jag är en god kristen, jag får inte ljuga. Jag lovade att lämna alla pengar i kistan med honom.’

loading...

Bildkälla

‘Så du menar att du lämnade varenda öre av pengarna i kistan?’ sade vännen förvånat.

‘Givetvis’, svarade frun. ‘Jag tog alla pengar, satte in dem på mitt konto och skrev honom en check.’ ”

Källa: Little Things