Det är ingen hemlighet att vi människor dömer varandra utefter utseende, och det tar bara 7 sekunder för oss att bilda en fördom om någon annan. Hur en person ser ut är ofta det första vi lägger märket till, men vad händer om du träffar en person utan att kunna se den? Det är precis vad detta experiment som Coca-Cola genomförde ville ta reda på.

De placerade sex främlingar runt ett bord i ett kolsvart rum och lät dem prata med varandra. Varje person fick först berätta lite om sig själv, sedan skulle de andra runt bordet gissa hur de trodde att personen såg ut. När lampan slutligen tändes hände det oundvikliga. Nästan alla förutfattade meningar som främlingarna hade om varandras utseende visade sig vara fel, och de sitter mållösa och stirrar på varandra.

Filmen avslutas med ett tydligt, och enligt oss, väldigt viktigt budskap som står skrivet på en läskburk. ”Etiketter är till för burkar, inte människor.” Vi kunde inte ha sagt det bättre själva, och det var verkligen fascinerande att se hur detta experiment utspelade sig. Dela detta med dina vänner om du tycker att vi människor måste bli bättre på att inte döma varandra utefter vårt utseende!