Xin Er (hennes riktiga namn har bytts ut mot ett annat) föddes med ett hjärtfel som krävde operation på Zhejiang University Hospital i Kina. Detta var svårt för flickan att ta in, och ju närmare operationsdagen kom desto mer orolig blev hon. När hon till slut skulle gå in i operationssalen började hon gråta direkt.

Det var då hjärtkirurgen Shi Zhuo klev in. Han var inte bara den som utförde den livsviktiga operationen, han var också den som lugnade henne före operationen.
 

Innan Xin Er nådde operationssalen började hon gråta av rädsla.

loading...

Bildkälla

Hon vill vara med sin pappa, men eftersom föräldrar inte kan följa med in i operationssalen tröstade hjärtkirurgen Shi Zhuo henne innan operationen.

loading...

Bildkälla

Han visade henne tecknade filmer på sin telefon, vilket lugnade henne och dämpade en del av hennes rädsla.

loading...

Bildkälla

 
Bilderna togs av narkosläkaren Jin Ziying som säger att operationen blev lyckad och att flickan återhämtar sig bra. Hon förväntas åka hem från sjukhuset nästa vecka. Rädda barn och vuxna är inget nytt för detta läkarteam. De har god förståelse för ångesten som kan uppstå inför större operationer som denna.

”Det spelar ingen roll om det är en flicka eller en pojke. Alla blir rädda inför operationen,” säger doktor Shi. ”Som föräldrar förstår vi barnens rädsla, och vi sympatiserar även med barnens oroliga föräldrar.” När Xin Ers pappa såg bilderna blev han överväldigad av läkarens vänlighet.

”Jag visste inte om det förrän en annan patient visade mig de hjärtvärmande bilderna på sin telefon. Jag började nästan gråta. Som pappa är jag väldigt tacksam för det doktor Shi gjorde för min dotter.”

Källa: Bored Panda, Daily Mail