Peggy och Billie Harris hann vara gifta i sex veckor innan Billie år 1944 blev tvungen att lämna hemmet och åka över Atlanten för att strida i Andra Världskriget. Han tog värvning vid det amerikanska flygvapnet, men efter en stridsflygning över det då naziockuperade norra Frankrike förolyckades han.

Hemma i Texas satt Peggy helt ovetandes om sin mans tragiska bortgång, eftersom att han av misstag listats som saknad, inte död. Hon gav aldrig upp hoppet om att få återse sin make, och gifte aldrig om sig. Flera decennier senare, trodde nog alla att Peggy skulle måsta lämna jordelivet utan att få veta vad som hänt med Billie. Men efter att en släkting grävt på djupet i Billies militära anteckningar, kunde de efter 60 år lista ut vad som hänt med honom.

Överraskningen var inte att han hade dött, det hade Peggy accepterat för åratal sedan, men den verkliga överraskningen var smått ofattbar. I den lilla byn Les Ventes i norra Frankrike, finns en huvudgata uppkallad efter honom: Place Billie D. Harris. Peggys make visade sig vara en riktig hjälte för invånarna i den lilla byn. Efter hans plan blivit beskjutet i juli 1944, hade han istället för att låta planet falla rakt mot byn, hållit sig vid medvetande länge nog för att styra planet in i skogen istället. Han räddade därmed livet på byborna, och sedan dess har de tre gånger per år hedrat hans minne genom att vandra nedför huvudgatan.

Sedan makens heroiska insats blev känt, har Peggy varje år rest till Les Ventes, bland annat för att besöka platsen Billie kraschade på. Maken är numera begravd på Normandies amerikanska kyrkogård, men byborna glömmer aldrig uppoffringen han gjorde.

Se den gripande historien berättas här.