På vintern är det många som älskar att vara ute i snön. Enkla aktiviteter som att bygga snögubbar eller ha snöbollskrig kan vara mycket uppskattat, men det är också aktiviteter allt för många tar för givet. Rhonda Acords son Tyler Shook har varit rullstolsbunden sedan han var 6 år på grund av sjukdomen DMD. Duchennes muskeldystrofi (DMD), är en allvarlig, genetiskt betingad muskelsjukdom som successivt bryter ned musklerna och ersätter dem med fett och bindväv. I Sverige drabbas omkring 10 individer varje år, främst pojkar, eftersom sjukdomen är X-länkad recessiv.

loading...


CBS

Nu 29 år gammal, är Tyler beroende av en andningstub för att kunna andas, och måste stanna inomhus under vintern. Eftersom att han bara kan använda sina fingrar för att ta sig fram, blir hans fingrar lätt kalla och stela i kylan. Men om det är något Tyler älskar, så är det snö. Mamma Rhonda brukar därför varje år bygga en snögubbe att ta kort på och visa Tyler, men i år ville hon göra något annorlunda. Efter helgens snöoväder i USA, bestämde sig Rhonda att göra en annan variant på den klassiska snögubben – hon skulle lägga till en rullstol. Hon spenderande 2 timmar hemma på gården i Hopewell, Virginia, och tillslut stod snögubben klar.

loading...


Rhonda Acord via The Mighty

”Det var helt enkelt något som skulle få honom att känna att han var en del av det”, sa Acord till CBS. ”Det var något som skulle få honom att le.” Och log, det gjorde Tyler efter mamma visat honom bilden.

Nu hoppas Rhonda att deras rullstols-snögubbe kan påminna förbipasserande att rullstolsbundna inte är osynliga. ”De är människor som vem som helst”, säger Rhonda till The Mighty. Hennes skapelse har mötts med positiva reaktioner, bland annat från grannen Mary Easter. ”Detta är vad man kallar en moders kärlek”, säger hon till CBS.

loading...


Rhonda Acord via The Mighty

Vilket underbart sätt att stötta sin son genom livet, och vi är glada att det satte ett leende på Tylers läppar. Det var trots allt det allting handlade om – att göra honom glad. Dela gärna med dina vänner på Facebook, om du gillade detta lika mycket som vi!