Cori Salchert älskar barn. Hon är själv mamma till 8 barn, och kärleken till de små ledde henne också till en karriär som barnmorska. Hon välkomnade bebisar till världen, men efter en sjukdomsperiod då hon inte kunde arbeta, hittade hon ett nytt kall – hon tar hand om döende bebisar som ingen annan vill ha. De biologiska föräldrarna är ofta överväldigade av de nyföddas allvarliga hälsotillstånd, och lämnar dem vid födseln. Cori har därför startat ett eget litet härbärge för de kroniskt sjuka barnen, så de inte ska behöva vara ensamma i livets slutskede.

loading...


Cori Salchert via Today

Det började med att Cori för ett par år sedan fick egna hälsoproblem att tampas med. Hon kämpade mot auto-immuna sjukdomar, och var oförmögen att arbeta. Så en dag, ringde telefonen. Det var sjukhuset, som frågade om familjen Salchert kunde tänka sig ta hand om en namnlös flicka på två veckor som inte hade någon familj. Det visade sig att flickan, som familjen döpte till Emmalynn, föddes utan höger hjärnhalva. Hennes prognos var grym, och hon beräknades inte överleva många dagar till.

loading...


Cori Salchert via Today

Men Emmalynns liv blev längre än så. 50 dagar efter familjen Salchert välkomnat henne till familjen, dog Emmalyn i Coris famn. ”Hon kunde ha dött på sjukhuset, inlindad i en filt och placerad avsides för hon behövde en matningsslang”, berättar Cori via Today. Istället, fick lilla Emmalynn lämna jordelivet i sin fostermammas famn. ”Hon lämnade denna värld med att höra mitt hjärtslag. Hon led inte, hon kände ingen smärta och hon var definitivt inte ensam.”

loading...


Cori Salchert via Today

Den upplevelsen som Emmalynn förde med sig, att ge kärlek åt ett barn vars liv är så kort, inspirerade Cori och hennes familj att fortsätta. I oktober 2014 gjorde familjen återigen plats för en liten bebis, denna gång den nu 1-åriga Charlie. Han föddes med en hjärnskada som gör att han inte kan andas på egen hand. ”Barn med den typen av hjärnskador dör vanligtvis vid två års ålder. Charlie är redan på livsuppehållande vård, och har blivit återupplivad minst tio gånger det gångna året.”

loading...


Cori Salchert via Today

”Vilken gåva det är att få vara en del av dessa bebisars liv, att ha förmågan att lindra deras lidande, att uppskatta och älska dem trots att de inte kan ge någonting påtagligt tillbaka, eller ens le i gengäld för vårt ansträngande”, säger Cori. Hon medger att delar i hennes vård är sorglig, men att ge dem kärlek medan de lever gör allting värt det.

loading...


Cori Salchert via Today

Vilket fantastiskt initiativ, att ge kärlek till de som behöver det mest. Dessa barn hade kunnat dö utan att få känna kärlek, men tack vare Cori kan de lämna jordelivet i en varm och kärleksfull famn. Dela denna historia med dina vänner om du också tycker att Coris arbete förtjänar att hyllas!