Det är något speciellt med att sköta om sin egen trädgård. Vissa gör det för att se och känna lukten av alla vackra blommor, och andra gör det för att de finner lugn och känslomässig avslappning i hobbyn.

Oavsett anledningen så är det aldrig fel med lite tips på hur man kan ta sin trädgårdsskötsel till en ny nivå, speciellt nu när våren snart är här. Att göra en egen kruka kan verka svårt, men med detta enkla knep blir det smidigare än aldrig förr. Det enda du behöver är en handduk, en hink och en cementblandning.

Vi se fram emot att prova detta själva. Resultatet är verkligen unikt och detta tror vi skulle bli ett välkommet tillskott oavsett vilken typ av trädgård man har!

Börja med att tillsätta vatten i cement- eller betongblandningen i en hink, instruktioner följer oftast med förpackningen.

loading...

The Rustic Willow

Blandningen borde vara tillräckligt porös för att handduken ska kunna absorbera den. Ta sedan handduken och doppa den i blandningen ordentligt, att hela handduken täcks och blir genomblöt är viktigt.

Placera nu handduken på hinken som på bilden, och släta ut toppen så att den inte är skrynklig. Detta är viktigt eftersom handduken ska ha en platt botten när den har torkat.

loading...

The Rustic Willow

Låt handduken torka i mellan 24-48 timmar för att säkerställa att den blivit hård. Både handdukens och betongblandningens tjocklek påverkar torktiden. Handduken måste dock låtas härdas ordentligt eftersom den annars kommer att tappa sin form.

Vänd handduken upp och ned, ta bort hinken och voilà!

loading...

The Rustic Willow

Placera din favoritväxt eller blomma inuti och hitta en bra plats där du kan visa upp den. Det fina med dessa krukor är att ingen blir likadan, och man kan använda olika hinkar för att skapa högre eller bredare krukor.

Ett tips är även att färga cementblandningen, så att krukans färg matchar andra inredningsdetaljer i hemmet!