Moster Alison gav paret en låda i bröllopspresent. Gåvan kom i en vit låda med ett kuvert på framsidan.

På kuvertet stod det: ”Öppna inte fören er första meningsskiljaktighet”...

Kathy och Brandon var överens om att de skulle låta bli att öppna lådan.

Genom åren hade Kathy och Brandon gräl och bråk genom åren, precis som alla par, men trots detta vägrade de att öppna paketet.

loading...

Bildkälla: Facebook

Kathy skriver i ett inlägg där hon förklarar anledningen till att de lämnat lådan oöppnad.

”Det hade naturligtvis varit många meningsskiljaktigheter, dispyter och igenslängda dörrar genom våra 9 år. Det fanns till och med några exempel där vi båda övervägde att ge upp… men vi öppnade aldrig lådan”.

”Jag tror ärligt talat att vi båda undvek att vända oss till lådan, eftersom den hade symboliserat vårt misslyckande. För oss, hade det betytt att vi inte hade vad som krävdes för att få vårt äktenskap att fungera – och vi var båda för envisa och bestämda för det. Så det tvingade oss att omvärdera situationer. Var det verkligen läge att öppna lådan? Tänk om detta inte är vårt värsta gräl? Tänk om det finns ett värre framför oss och vi då inte har lådan?!? Som min gammelmorbror Bill hade sagt: ’Inget är någonsin så dåligt att det inte kan bli värre’”.

En kväll efter Kathy och Brandon hade nattat deras två barn, satt dom och njöt av ett glas vin och pratade. Konversationen ledde fram till att de inte hade öppnat bröllopsgåvan från moster Alison.

Publicerat av Kathy Hocter Gunn Söndag 10 december 2017

”Det roliga i det hela? Gåvan som hade betytt allra mest stod fortfarande i garderoben… oöppnad”

Den här kvällen bestämde de sig att det var dags att öppna lådan.

I lådan låg två handskrivna lappar, en till Brandon och en till Kathy, samt lite pengar.

loading...

Bildkälla: Facebook

”Åk iväg och köp pizza, räkor eller något ni båda gillar”, stod det på Kathys lapp.

På Brandons stod det: ”Åk och köp blommor och en flaska vin”.

loading...

Bildkälla: Facebook

Det fanns också en blomvas, två vinglas, badskum, lotion och allt med syfte för att de skulle hjälpa Kathy och Brandon att ta sig igenom bråk.

loading...

Bildkälla: Facebook

”Hela tiden trodde vi att innehållet i lådan innehöll nyckeln till att rädda ett äktenskap – något gammalt knep – som vi nybörjade inte visste om”, skriver Kathy. ”Min gammelmoster och morbror hade trots allt varit gifta i nästan ett halvt sekel. Så vi trodde att lådan skulle rädda ’oss’ – och på ett sätt gjorde den just det.”

De hade inte behövt öppna lådan då de hade sina tjafs och bråk, då de hade tagit sig igenom den ändå. I stället öppnade de lådan när deras äktenskap var som starkast.