Experter säger att den stigande populariteten hos e-cigaretter har motsvarat ett ökande antal rapporterade nikotinförgiftningar, enligt The Sun.

En bebis har dött efter att ha blivit förgiftad av nikotin vapningsvätska. Det pågår utredningar kring dödsfallet av läkare i den australienska staten Victoria, efter att barnet har blivit utsatt för dödliga nivåer av flytande nikotin som används i e-cigaretter.

Ämnet är olagligt i Australien men kan fortfarande köpas från internationella återförsäljare.

Utredarna vill inte släppa detaljer kring händelsen men har bekräftat att döden var ett resultat av exponering av flytande nikotin.

loading...

Bildkälla: Getty

Endast en milliliter flytande nikotinkoncentrat kan vara dödlig om man sväljer eller andas in av ett spädbarn.

Daily Mail Australia rapporterar att siffror från giftcentralen fann att det var 70 förgiftningar från e-cigaretter 2016, vilket är mer än dubbelt jämfört med föregående år.

Av de 202 e-cigarettförgiftningsfall som registrerades i Australien var 76 barn, inklusive 62 spädbarn.

Dr Sarah White sa att ökningen var ett ”verkligt problem”.

”Förutom att något argument eller diskussion om rökavbrott eller skadenedsättning är det vi verkligen behöver ska göra är några grundläggande konsumentskyddsnormer kring dessa vätskor”, säger hon till tidningen.

Den australienska regeringens hälsovårdsdepartement uppgav att Världshälsoorganisationen (WHO) ännu inte fann slutgiltiga bevis på att flytande nikotin är säkert.

Dela vidare så fler blir medvetna om riskerna kring detta!