Tusentals dejtingsugna svenskar använder Tinder dagligen. Den populära appen har nu blivit en plattform för sexhandel, avslöjar SVT.

Prostitution finns främst numera på nätet och har nu börjat användas genom de mest populära dejtingapparna.

Tinder, som är en av den ledande dejtingappen har miljontals användare över hela världen. På appen sker sexhandeln helt öppet trots att det strider mot appens användaravtal.

”Vanligt kostar 5 000, vill du ta det hårt kostar det mer”, har en kvinna skrivit som svar till en man som velat köpa sex, enligt SVT:s ”Veckans brott”.

loading...

Källa: Expressen

Redaktionen bakom ”Veckans brott” startade olika användarkonton för att kunna kartlägga hur förmedlingen av sexuella tjänster fungerar på appen.

Ett konto som har beskrivningen ”generös man”, hörde flera kvinnor av sig till med erbjudanden om att köpa sex. Ett konto som utgav sig för att vara en 20-årig fotomodell fick flera förslag från män om att sälja sex.

En man var väldigt öppen och frågade:

”Hur mycket?”

Man uppmanar användare att anmäla

Redaktionen mottog 37 förslag om sexköp på tre dagar genom deras fejkade konton, när de lade till ”söker en generös man”.

SVT menar att ordet ”generös” är ett kodord.

Enligt SVT är det som skiljer Tinder från andra dejtingappar från traditionell sexhandel är att användarna för det mesta använder sig av riktiga namn och bilder.

I en kommentar till SVT säger Tinder att all form av sexhandel är förbjuden och man uppmanar användare att anmäla profiler som misstänkts förmedla sexuella tjänster.

”Det kan leda till att profilen tas bort eller att användaren förbjuds att använda appen. Det är enkelt att anmäla en användare”, skriver en talesperson för företaget i ett mejl till SVT.