Idag fyller drottning Silvia 75 år, vilket såklart ska firas med en stor fest på Drottningholms slott.

Gästlistan är hemlig men det som står klart är att prinsessan Birgitta inte kommer att närvara.

– Det är tråkigt men så är det. Mina barn och barnbarn är viktigare, säger prinsessan Birgitta.

Det har firats i flera dagar inför drottning Silvias 75-års dag. Hon har uppmärksammats med bland annat ett seminarium och konsert på Oscarsteatern i Stockholm tidigare i veckan. I onsdags uppvaktades drottningen på slottet.

loading...

Men den riktiga festen blir såklart idag på självaste födelsedagen. Kungen och drottningen står värdar för en privat tillställning i deras hem på Drottningholms slott, där enbart inbjudna personer är välkomna.

– På självaste födelsedagen har drottningen valt att hålla det relativt litet och fira den tillsammans med nära och kära, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hon fortsätter med att säga:

– Jag kan tyvärr inte gå in på hur detaljplanerna ser ut för ett privat firande. Det firas med familjen och nära vänner.

– Det är ett traditionellt firande, det brukar börja på morgonen och så är det säkerligen i år också, men återigen är det privat.

loading...

Källa: Expressen

Drottning Silvia är själv inte involverad i planeringen.

– Jag har lämnat det till min familj. Så det är inte så mycket jag kan berätta, men jag hoppas att jag kommer att kunna träffa alla, har Silvia sagt till TT.

Förutom kungaparets egna barn med deras respektive är även de fyra Hagasessorna, kungens systrar bjudna till festen. Men prinsessan Birgitta väljer att nobba drottningens fest.

Vi önskar drottning Silvia ett stort grattis på 75-års dagen och hoppas att födelsedagsfirandet blir trevligt!