Trots sina 78 år har Leif Mannerström inte saknat ned. Han kallar sina 8 timmars arbetsdagar för ”halvtid” på ett lite skämtsamt sätt – trots att stjärnkocken har genomlidit två hjärtinfarkter.

Leif arbetar väldigt mycket trots hans två hjärtinfarkter. Han har blivit rekommenderad att gå ”hjärtskola” för att lära sig hur man vågar belasta hjärtat.

– Jag har helt enkelt inte hunnit det, men nu planerar jag att ta tag i det, säger Leif till Expressen.

Han påpekar att han nu bara arbetar halvtid, enbart åtta timmar per dag, och skrattar.

loading...

För 20 år sedan gjorde Leif en bypassoperation, vilket han berättar om i hans nya bok ”Leif Mannerströms kockliv”. Men trots detta har han ändå inte gått i den så kallade ”hjärtskolan” som han blivit rekommenderat att göra efter hans operation.

– Jag har helt enkelt inte hunnit med det. Men jag tycker att jag har bra självdisciplin. Jag överbelastar inte hjärtat så mycket. Läkarna säger att jag kan anstränga mig och att jag i grunden har ett väldigt bra hjärta, säger Leif Mannerström.

Men det är inte bara hans hjärtfel som Leif lider utav, han lider även av en annan sjukdom också.

Trots detta kämpar Leif på. Han tror att mycket har att göra med hans fru Lilian. Dom har varit gifta i 58 år och kärlekens närvaro är lika stark som alltid.

loading...

– Mina föräldrar hade det trassligt. Pappa var fruntimmerskarl och mamma var nog inte heller lätt på den fronten. Jag tror dock inte på att gräset är grönare på andra sidan. Vi gillar ju varandra, Lilian och jag. Vi kramas mycket, pratar med varandra varje dag.

Se klippet ovan.