Så gott som dagligen försöker jag sitta en stund med lite hjärngympa. Det kan vara i princip vad som helst – det viktiga är att man får gnugga sina geniknölar en stund. Annars blir det mest att man sitter med datorer och telefoner hela tiden – och i dagens samhälle sköter ju tekniken det allra mesta åt oss.

Därför tror jag att vårt behov att klassiska knep och knåp är större än någonsin. Att sätta sig med exempelvis ett korsord eller en kluring kan verkligen få ens hjärna att vakna till.

På senare tid har det blivit en populär grej grej på nätet att ta sig an gåtor, kluringar och problem för att sedan utmana sina vänner. Jag tror att det är något väldigt positivt – att tänka och fundera skadar aldrig.

Jag minns från skoltiden när man fick göra något annat än vad en vanlig lektion hade på agendan – och det var alltid lite uppfriskande. Det kunde vara så enkelt som att man fick en gåta i stället för mattetal i slutet på matematiklektionen. Då väcktes dessutom alltid tävlingsgnistan hos många!

Flytta 2 stickor

Den här kluringen (nedan) hittade jag på nätet tidigare i dag och den får en verkligen att tänka efter. Det är inte alls så enkelt som det verkar vid första anblick – och tydligen är det bara ungefär 10 procent som får rätt på första försöket.

Med andra ord är det bara ett riktigt snille som får fram rätt svar direkt!

Talet 5008 är skrivet med tändstickor – och det handlar att med hjälp av bilden nedan flytta på 2 stickor för att få fram det högsta möjliga talet.

Klarar du av det?

loading...

Frågan är nu om du fick fram det högsta möjliga talet genom att flytta på 2 tändstickor. Jag kan ge en ledtråd som är att man ska utöka antalet siffror. Fyra ska faktiskt bli hela sex. Om du inte fått fram det kan det vara värt att ta en funderare till.

Annars så kommer svaret här nedan!

loading...

Bildkälla: BhaviniOnline

Rätt svar är alltså: 511108.

Fick du fram rätt svar? Tryck då på dela-knappen, så kan du dessutom passa på att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!