”Behandla andra som du själv vill bli behandlad”, är något som vi försöker lära våra barn. Det är en i grunden jättebra tanke, tycker jag. Ingen vill ju bemötas otrevligt – och därför ska man också ha som mål att vara omtänksam och vänlig mot andra.

Givetvis finns det massvis av fina loch väluppfostrade ungdomar där ute, men ibland kan man också undra vad som rör sig i skallen på visa. Nyligen skrev vi om ett yngre gäng i Söderköping som kastat ägg på hus och bilar. Sådant där är givetvis inte okej, det förstår de allra flesta – men när det sker så gäller det att vuxenvärlden bemöter det hela på rätt sätt.

Vad som är rätt eller fel kan vi så klart ha olika syn på, men mannen i den här historien får i alla fall tummen upp av mig.

Huruvida det hänt på riktigt eller inte är lite oklart. Berättelsen har florerat på internet under en tid och kan säkerligen vara fiktiv, men sensmoralen och budskapet är så pass bra att jag tycker den är värd att dela vidare.

Jag fick mig ett riktigt gott skratt på slutet – snacka om klockren revansch!

Det var på en högstadieskola i Stockholmsområdet som ett gäng tjejer i åttonde klass hade en ful ovana. Man målade sina läppar med rött läppstift och satte sedan puss-munnar över så gott som varje centimeter av speglarna där inne.

Bra på att skapa kaos

Det kan verka rätt harmlöst i sig, absolut – om det inte vore för att vaktmästaren och städaren tvingades att rengöra det hela varenda dag. Tjejerna var dessutom bra på att skapa kaos bland papper och handfaten.

loading...

Street Sense Media

Men så en dag kände vaktmästaren att han hade fått nog. Han möttes då av ett kaos som inte gick att acceptera och eftersom han anade vilka de skyldiga var så begav han sig till ett klassrum och hämtade ut 3 tjejer.

Vaktmästaren sa till dem att de den här dagen skulle få följa med till tjejtoaletten och hjälpa till att tvätta rent de nedkyssta speglarna. Aningen nervöst tassade flickorna efter.

”Ni gör helt fel”

Väl inne på toaletten började eleverna något skamset att torka bort puss-munnarna med papperstussar, men då avbröt vaktmästaren.

– Nej, nej, nej! Ni gör helt fel. Det är mycket mer effektivt att göra så här, som jag brukar, säger han och tar tag om en toalettborste, doppar den i en toalettstol och börjar sedan skrubba med den över speglarna.

Från och med den dagen fanns det aldrig mer några kyss-märken på skolans tjejtoalett…

Även om det givetvis var en vit lögn från vaktmästaren så tycker jag att det här var ett klockrent sätt att kontra på! Ingen skada skedd och tjejerna lärde sig en läxa!

Jag tycker att han gjorde helt rätt! Tryck gärna på dela-knappen om du håller med, så kan du hjälpa till att sprida den här roliga berättelsen!