Att vara morgontrött kan ställa till vissa problem, men i synnerhet nu under höst och vinter är det för många extra svårt att ta sig upp ur den varma sängen på morgonen. Mörkret och kylan där utanför lockar sällan – och att få krypa ner bland täcken och kuddar framstår i stället som rena drömmen.

Samtidigt har många av oss förpliktelser. Vuxna ska jobba och barn ska till skolan – och att vara morgontrött är ingen ursäkt. För föräldrar kan det dock bli tuffa prövningar om barnen inte är snabba upp när väckarklockan ringer. Det sista man vill är ju att bråka på morgonen.

Mamman Nicole tröttade så på att hennes ena dotter Cara allt oftare blev sen till skolan på grund av att hon försov sig och var allmänt grinig under de första vakna timmarna.

Då kom dock den här klipska kvinnan på en klockren lösning som nu fått tusentals människor att skratta!

Familjen består av 5 personer. Mamma Nicole, pappa George, döttrarna Cara och Sammi samt sonen Alex. Det var i synnerhet Cara som hade blivit ett bekymmer om morgnarna. Hon var på dåligt humör, långsam ur sängen, seg på att göra sig i ordning – och sammantaget ledde det till att hon alldeles för ofta blev sen till skolan.

loading...

Mamma Nicole och dottern Cara. Bildkälla: Nicole Poppic/Facebook.

Det här var något som mamma Nicole visste inte kunde få fortgå – och för att lärarna skulle förstå det, samt att föräldrarna kämpade med att lösa det hela, så skickade hon med en lapp till skolan som hon bad Cara att räcka över till lärarna.

Inget känt botemedel

I det handskrivna brevet (översatt från engelska) stod följande:

”Till berörda parter,

Min dotter Cara är sen i dag på grund av att hon lider av något som jag väljer att kalla ”tonårighet”. Dessvärre är ungdomar över hela vårt land drabbade – och man känner ännu inte till något botemedel.

Symptomen är många, men just den här morgonen handlade det om en oförmåga att förflytta sig själv från sängen och att Cara dessutom kände ett påträngande behov av att vara uppkäftig mot den person som en gång födde henne.

Hon verkar vara på bättringsvägen vad gäller att få tillbaka sina sinnen efter att hon fick se sin mobiltelefon flyga ut genom bilrutan. Vänligen kontakta undertecknad om nya symptom skulle uppstå!

Tack!

/ Nicole Poppic”

loading...

Bildkälla: Nicole Poppic/Facebook

Knepet fungerade

Jag tycker att det här var ett klockrent sätt av mamman att ta sig an situationen på. Givetvis känner hon en frustration, men att hantera det hela med humor faller i alla fall mig i smaken.

Enligt sajten Nicerdays har Cara inte heller varit sen något mer efter den här dagen, så mammans knep har uppenbarligen fungerat! Det positiva resultatet hade nog ingen kunnat ana!

Med andra ord var det något som alla tjänade på – och min gissning är att lärarna även fick sig ett gott skratt åt den kreativa lappen!

Tryck nu på DELA för att sprida det här vidare till andra föräldrar! Det kommer garanterat att uppskattas!