Då Halloumiost är så makalöst gott att grilla på sommaren är det omåttligt populärt, så populärt att det håller på att ta slut. I Storbritannien har utbudet redan börjat sina, och det är bara en tidsfråga innan Sverige känner av samma brist.
– Sverige är en av de största konsumenterna i världen. Vi älskar halloumi här och i takt med att efterfrågan ökar så finns inte tillgången kvar till slut, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood, till DN

Halloumiosten räcker inte till alla, det rapporterar The Guardian som märkt att efterfrågan är mycket större är det som finns att få tag på i Storbritannien. Där ha osten börjat sina, och eftersom svenskarna äter ännu mer halloumi tror Claes Salomonsson på svenska Axfood att Sverige kommer ligga illa till längre fram.

Fått skicka nödleverans

Äkta halloumi görs nämligen på Cypern, och eftersom att Storbritanniens lager sinar har de fått skicka nödleveranser dit. Och situationen förväntas bli värre. Alla har nämligen inte upptäckt hur exklusiv denna läckerhet är ännu.
– Våra experter som jag har pratat med säger att svenskarna kommer att ha halloumi på grillen för hyfsade priser. Den riktiga bristen kommer när länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien upptäcker osten på allvar. Vi vet inte exakt när men det kommer att bli en bristvara – det är bara en tidsfråga, säger Claes Salomonsson.

loading...

Foto: Shutterstock

Jag fullkomligt älskar halloumi och kommer passa på att äta. Dela för att tipsa andra som kommer att vilja bunkra upp.