Få artister är så förknippade med Schlager som disco-trion Alcazar. Därför såg de fram emot att få framföra sitt nya nummer i kommande års Melodifestival. Men bara några dagar innan presskonferensen fick de beskedet att SVT sätter stopp för deras deltagande, trots att de varit storfavoriter hos tv-tittarna i många år. Nu går gruppmedlemmen Andreas Lundstedt ut med sin teori om varför, och det är en stark pik mot arrangörerna.

Alcazar, bestående av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund är kända för att leverera spektakulära dans- och sångnummer som får publiken att jubla. Genom åren har gruppen levererat hitl¨tar som ”Not a sinner nor a saint”, ”Stay the night” och ”Blame it on the disco”, och i år skulle folket få höra en ny succé, men SVT sa nej.
– Antar att Christer Björkman och SVT har andra planer på vem som kommer bli nästa års vinnare. Men vad vet jag, jag bara spekulerar, skriver Andreas Lundstedt på Instagram när han riktar en stor pik mot arrangörerna.

loading...

Foto: Jessica Gow/TT

Den bästa dansrökaren

Andreas Lundstedt har uttryckt sin besvikelse i sociala medier, där han spekulerar i att låten skulle vara för stark.
– Trots att vi hade den bästa dansrökaren valde de att säga nej. De kanske blev rädda när de hörde låten och insåg att vi faktiskt hade en stor vinstchans denna gång, skriver han på sin Instagram.

”Alcazar fick inte plats i vår mix”

– Vi har haft ett fantastiskt brett material att välja bland i år och just den här gången fick inte Alcazar plats i vår mix, säger Christer Björkman enligt Aftonbladet.

Dela om du tror att Andreas Lundstedt har rätt och du hade velat se Alcazar i Melodifestivalen.