Semestern är en tid för vila och återhämtning, men jag tror inte att jag är ensam om att alltid ha en gnagande känsla i huvudet när jag reser hemifrån. Låste jag dörren? Drog jag ur sladdarna? Och kanske än vanligare – stängde jag av spisen?

Det finns trots allt tre typer av människor här i världen. Det är de som alltid stänger av spisen innan de åker iväg, de som glömmer att stänga av spisen – och de som inte kan komma ihåg om de stängde av spisen. Jag tror att många av oss hör till just den sistnämnda kategorin, och själv är jag definitivt en av dem.

Men nu är det slut på att ringa vänner eller grannar och i panik be dem att dubbelkolla. Som tur finns det nämligen ett smart knep som kan få oss oroliga själar att koppla av under semestern – utan att behöva oroa oss över huvud taget.

loading...

Foto: Pixabay

Jag vet inte med er, men för mig är det oftast när semestern startar som den gnagande känslan tar över. När man åker till jobbet, exempelvis, så följer man ju alltid samma rutin och gör saker i exakt samma ordning. Men semestern, den är annorlunda – då är det mycket som ska fixas, och mycket som kan glömmas.

Men det här knepet, som Lifehacker delar med sig av, kan som sagt råda bot på saken. Det är ett busenkelt litet trick, men det är extremt effektivt – och kan förmodligen hjälpa många. Och allt du behöver är en mobiltelefon.

loading...

Foto: Shutterstock

Nej, det handlar inte om någon app som sköter saker på avstånd, även om det också vore häftigt. Det du istället ska göra är att ta en bild på spisen – precis innan du åker hemifrån. På bilden ska du också tydligt kunna se att den är avstängd.

På så sätt slipper du våndas i efterhand – för så fort den gnagande känslan tar över, är det bara att slänga ett öga på den där bilden som ligger tryggt och vilar i din ficka.

loading...

Foto: Newsner

Ja, det låter kanske som ett fånigt knep. Men tro mig, för oss som brukar inleda semestern med stor oro är det verkligen guld värt.

Knepet fyller givetvis sin funktion för allt annat du också kan tänkas känna tvivel kring. Strykjärnet, kaffebryggaren, kylskåpet, om dörren är låst – ja, det är egentligen bara att gå loss med mobilkameran!

loading...

Foto: Shutterstock

Och det finns dessutom ytterligare en liten finess med knepet, som gör att det är lika viktigt även för dig som brukar komma ihåg att stänga av alla hushållsapparater.

Jag tänker på tjuvar. Om du tar en bild på alla dina värdesaker, i precis den ordning de ligger, så kommer du snabbt och enkelt kunna se om något saknas när du kommer hem. För tro det eller ej, tjuvar är inte alltid ute efter att plundra hemmet – och istället för att märka om de stulit små värdesaker långt senare, kan du uppmärksamma det och anmäla stölden på en gång. Smart, eller hur?

Hjälp gärna till att sprida detta knep vidare genom att trycka på DELA-knappen på Facebook.

Förhoppningsvis kan det hjälpa någon att slippa huvudbry under semestern!