Det är inte alltid kul att vakna upp och se att håret står åt alla håll, då kan hårspray bli din räddning.

Men hårspray har betydligt fler användningsområden än så.

Med inspiration från goodhousekeeping presenterar vi här fem enkla knep som du kan använda hårspray till.

1. Forma ögonbrynen

loading...

FOTO: Shutterstock

Om du vill göra dig extra fin men inte har alla dina kosmetiska produkter till hands kan hårspray hjälpa. För att få till snygga ögonbryn tar du bara lite hårspray på ena fingret och forma ögonbrynen som du vill.

2. Bevara målningar 

loading...

FOTO: Shutterstock

Det går alldeles utmärkt att ”konservera” målade teckningar genom att spreja lite hårspray på dem. På så sätt förvaras dem bättre och minskar kladd och blekning.

3. Förhindra statisk elektricitet på kläderna

loading...

FOTO: Shutterstock

Det kan vara jobbigt att få statisk elektricitet på kläderna. Men det kan undvikas med hjälp av hårspray. Ta lite spray i handen och gnid mot kläderna för att få bort det statiska. Tänk dock på att inte spraya för mycket då det kan skada tyget.

4. Ge blommorna extra liv

loading...

FOTO: Shutterstock

Finns det något härligare än att få en vacker ros av någon? Tyvärr torkar de väldigt fort och kan smulas sönder. Det finns dock ett mycket enkelt – och billigt – sätt att lösa det på. Lösningen stavas återigen hårspray.

Spraya lite hårspray på dina rosor så förlänger du livslängden på dem – och dessutom blir de extra färgglada.

5. Undvik pollen

loading...

FOTO: Shutterstock

Pollenallergi är ett stort bekymmer för många människor. Om du har blommor hemma kan du med fördel spreja hårspray på dem för att undvika att de fäller pollen. Dessutom slipper du få fula fläckar på mattor och annat som pollen sprider sig till.

Källa: goodhousekeeping

Jag har alltid hårspray hemma, trots att jag inte använder det till håret. Det finns så många fiffiga knep man kan använda det till. Dela gärna vidare artikeln så att dina vänner får ta del av dessa smarta tricks!