Redan som treåring började Goldie Hawn att ta lektioner i dans och stepp. Som 16-åring gjorde hon sin professionella skådespelardebut, men få hade nog kunnat ana att hon snart skulle bli en av världens mest berömda skådespelerskor.

Jag kommer aldrig glömma första gången jag såg Goldie Hawn som bibliotekarien Gloria Mundy i succén Tjejen som visste för mycket, men 72-åriga Goldie Hawn har förstås hunnit med mycket annat i sin karriär.

Bland annat har hon och Kurt Russell har varit ett par i 34 år.

loading...

Facebook/Pop Culture

Goldie Hawn och Kurt Russell har haft ett förhållande sedan 1983,

Paret träffades första gången 1968, under inspelningen till filmen The One and Only, Genuine, Original Family Band. Men det var först efter ett möte 1983, när de spelade in Swing Shift, som kärleken började växa på allvar.

loading...

Facebook

Deras relation är en av Hollywood mest hållbara kärlekshistorier – men trots deras långa förhållande har Goldie aldrig velat gifta sig.

Paret har varit tillsammans längre än många andra, men Goldie säger sa att hon aldrig känt behovet av att gifta sig med Kurt.

Redan för 26 år sedan avslöjade Goldie Hawn varför bröllopet uteblivet, i Oprah Winfrey Show. Även om Oprah påpekade att Goldie hänvisade till Kurt som sin ”make”, var det inte officiellt gifta. Goldie bar även en vacker diamantring på fingret.

loading...

Facebook/TheOldMoviesPage

Goldie förklarade att hon och Kurt haft en ”ceremoni”, men det var inte frågan om någon vigsel.

Istället berättar hon att hon inte känner behov av att ha ett bröllop med Kurt. Att leva i ett förhållande där inget är faststämplat, undertecknat och förseglat känns friare och bättre, tycker Goldie.

”Om du alltid lämnar dörren lite på glänt, kommer du inte känna dig tvungen att gå ut och se vad som finns på andra sidan”, säger Goldie Hawn.

loading...

Facebook/ClassicMovieStars

Vill inte lägga dyra pengar på bröllop

Goldie har också sagt att hon inte vill spendera tusentals dollar på ett bröllop, utan att hennes pengar snarare ska gå till att hjälpa misshandlade barn.

År 2003 Hawn grundade hon Hawn Foundation, en ideell organisation som ger utsatta ungdomar utbildningsprogram för att förbättra deras studieresultat.

loading...

Facebook

Den berömda skådespelerskan vill också hellre fokusera på sitt förhållande än ett bröllop. Hon säger att och Kurt ger varandra löften varenda dag, i stället för bara en gång.

Detta är en något okonventionell syn på äktenskap, men det verkar verkligen fungera! Och det finns ingen tvekan om att Goldie och Kurt varit lyckliga under alla dessa år.

loading...

Facebook

Kanske är det så att kärleken är som en duva, håller man den för hårt kvävs den, håller man den för löst flyger den bort. 

Oavsett vad måste jag säga att jag beundrar Goldie och Kurts relation, paret går sin egen väg och det är svårt att inte gilla det. 

Att hon hellre skänker pengar till utsatta barn istället för att satsa stora summor på ett bröllop säger något om vilket hjärta Goldie har!