Hon kom som en virvelvind och blev rikskändis som över en natt.

Men efter att ha synts flitigt i tv-rutan i början av 2000-talet har den färgstarka dokusåpadeltagaren Qristina Ribohn, mer känd som Farmen-Qristina, försvunnit från rampljuset.

Det här gör hon i dag.

När tv-programmet Farmen började sändas på tv 2001 blev det snabbt en favorit i de svenska folkhemmen. En stor framgångsfaktor var de starka profilerna – som den hetlevrade sjömannen Qristina Ribohn.

Hon tog snabbt kommando på gården, väckte starka känslor och blev i medier känd under smeknamnet ”Farmen-Qristina”.

– Jag gillar rollen som den med svans och horn i pannan, har Farmen-Qristina tidigare sagt till Aftonbladet.

Deltagandet gjorde Farmen-Qristina till en stor profil. Under de kommande åren syntes hon i allt från Fångarna på fortet till Baren, Big Brother och Club Goa. Hon gjorde dessutom ett andra inhopp i Farmen år 2003.

Men på senare år har den populära dokusåpadeltagaren försvunnit helt från tv-rutan.

loading...

Foto: Lasse Hejdenberg/SCANPIX

I en intervju med Expressen berättar Farmen-Qristina om ett viktras som ledde till att hon tappade kontrollen över sitt liv.

Efter att ha vägt 108 kilo i programmet gick hon upp 10 kilo av stressen och uppmärksamheten – bara för att sedan gå ner 48 kilo.

– Jag gick ner alldeles för mycket. Det blev som en sport för mig, så jag gick ner alldeles för mycket. Kroppen tog riktigt med stryk när jag vägde 73 kilo, säger hon till Expressen.

Våren 2014 kollapsade till slut tv-profilen.

– Jag blev riktigt sjuk och jag blev nästan inlagd. Läkarna sa att jag var ett gränsfall och de satte in riktiga tuffa näringsdrycker, som jag fick dricka i ett halvår. Hjärnan tog också slut och jag blev riktigt sjuk, säger hon till Expressen.

loading...

Foto: Fredrik Persson/SCANPIX

I dag mår Farmen-Qristina bra igen. Hon lever ett lugnt och stilla liv med sin hund Loppan, arbetar som drogrådgivare och är socialdemokratisk politiker i Karlshamn.

Där har hon fokus på barn, ungdom och skola och så hjälper hon unga vuxna som hamnat snett i livet.

– Det är lugnt i dag, det kan jag behöva. Och jag är väldigt rätt om mitt privatliv, jag har alltid varit jävligt privat, säger Farmen-Qristina till Expressen.

2016 tog hon också definitivt avsked från tv-karriären. Ett sista inhopp i tv-programmet Realitystjärnorna på godset fick sätta punkt för den femton år långa tv-karriären.

– Nu ska jag äntligen ha semester, säger hon till Sydöstran.

loading...

Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Dela gärna för att önska Qristina lycka till i livet!