Rikard Wolff är död. Den folkkäre skådespelaren och artisten blev 59 år gammal.

Nu sörjs han av vänner, kollegor och människor i hela landet.

Vännen Jonas Gardell har skickat en personlig hälsning via Instagram, och tackar Wolff.

Skådespelaren Rickard Wolff har legat inlagd på sjukhus sedan i augusti. Nu har tyvärr den folkkäre skådespelaren och musikern gått ur tiden.

”Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla” står det på Rikard Wolffs Instagram-konto.

Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla❤️

A post shared by Rikard Wolff (@rikardwolff) on Nov 17, 2017 at 5:30am PST

Det var i augusti fick Rikard Wolff, 59, fick ett tung sjukbesked och tvingades lägga in sig själv på sjukhus. Wolff led av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem.

Bara för några dagar sedan skickade Wolff en fin julhälsning från sjuksängen.

– Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg, skriver han på Instagram följt av ett hjärta, skrev Wolff då.

Nu sörjs Wolff av både vänner och svenska folket.

En av Wolffs nära vänner var Jonas Gardell. Skådespelaren och författaren har delat med sig av sina tankar på Instagram, där han skriver:

– Älskade Rikard. Ett helt liv av vänskap. Det var det vackraste mötet… ❤️

Älskade Rikard. Ett helt liv av vänskap. Det var det vackraste mötet… ❤

A post shared by Jonas Gardell (@jonas.gardell) on Nov 17, 2017 at 6:31am PST

För Expressen utvecklar Gardell:

”Rikard var en av de där enastående! Jag vet ingen som var så älskad av sina vänner och som älskade så tillbaka. Många var festerna, många var skratten. Många var det som kom och gick genom åren, många var vi som blev kvar. Rikard var liksom ett nav kring vilken vi alla rörde oss. Som solen i ett solsystem” skriver Jonas Gardell i ett meddelande till Expressen

Och fortsätter:

”Som han kämpade. Som han ville leva. Som han älskade att leva. Tack älskade Rikard för att vi fick vara del av ditt solsystem. Du är inte en slocknad sol. I våra liv är du en sol som alltid ska lysa.”

Rikard Wolff blev 59 år gammal.

Vila i frid.