Vi får allt för ofta höra historier om barn och ungdomar som blir så mobbade att de inte längre vill leva. Varje gång blir jag lika förfärad.

Det är för mig obegripligt hur det kan få hända gång på gång samtidigt som föräldrar och lärare bara ser på.

Varje år mobbas 60 000 barn och unga i Sverige. Det är 60 000 för många.

Förutom att barnen blir utsatta av sina jämnåriga är det inte helt ovanligt att det även är de som far mest illa även när de vuxna ingriper.

Det är ju sällan mobbaren som blir avstängd eller tvingas byta skola.

I september i år delade Leigh Davey med sig av sin familjs historia på Facebook.

Det var med stor sorg och mycket mod som hon äntligen vågade dela med sig av allt det hemska som hennes dotter utsatts för.

loading...

Wikimedia Commons

Så här skrev hon:

”Det är inte många av er som vet detta, men vår dotter har blivit utsatt för fruktansvärd mobbning i skolan.

De senaste sju månaderna har varit väldigt privata för oss, bara den närmsta familjen har varit involverad.

I en tid med sociala medier, tror barn (för att de är barn) att det är okej att skicka hatfulla meddelanden (även till mig eftersom att deras föräldrar inte tar ansvar) utan några konsekvenser.

Jag har tagit emot samtal från de här barnen som kallar mig för gammal hagga, för att jag har försvarat vår dotter, ställt föräldrar till svars och bett dem prata med sina barn för att få dem att sluta.

Jag har även försökt ifrågasätta barnen direkt men då blivit hotad av föräldrarna för att jag trakasserat deras barn.

The WA department of education (skolverket I Australien) vägrar relegera elever som mobbas från skolan och säger: ‘Alla barn har rätt till en utbildning’.

Men vårt barns rätt då?

Hon har skickats hem flera gånger från skolan för att hon skadat sig själv. Hon får inte ha en pennvässare för att hon tar loss bladet och skära sig.

The WA department of education sa också: ’Du borde lära ditt barn att stå upp emot mobbarna.’ Ja så sa dom.

Vår flicka blev filmad när hon satt i sin bänk i skolan, med sina ben lite isär med en text där det stod att det luktade. Videon delades på Snapchat. Jag tillbringade 90 minuter hos polisen där de försökte avgöra om materialet var av pornografisk natur. Ja en 12-åring kan bli åtalad om materialet är av en viss natur.

Tyvärr var det inte så i vår dotters fall och hon blev hånad i veckor. Flickan som delade bilden fick stanna inne på rasten. Personen som filmade fick inget straff, för ingen ville berätta vem det var.

Det är okej att attackera någon verbalt i skolan för att de kan komma undan med det via en skärm, så de tror att det funkar likadant i den riktiga världen.

Förra veckan spenderade vi över fem timmar på akuten med psykiatriker, läkare och sjuksköterskor för vår dotter ’hade planerat att begå självmord,’ och på tisdag är jag i rätten och ansöker om besöksförbud mot en tolvåring för att hålla henne (mobbaren) borta från vår vackra flicka. Bara för att föräldrar inte tar ansvar och skolan inte kan göra så mycket.

Skolan har en säkerhetsplan för det mobbade barnet, vår dotter, men mobbaren?

Hon blir bara av med sin rast och lunchprivilegier. Det är straff som lämpar sig för småbarn.

Snälla, i denna tid av hemskheter på sociala medier (eller antisociala medier som vi också kan kalla det) kolla era barns meddelanden. Deras apparater är ett privilegium, inget mer, inget mindre, så se till att de är artiga och respektfulla i sina meddelanden.

Lär era barn att ’prata’ istället för att använda sms och sociala medier för att prata om olikheter
Mobbning påverkar hela familjen inte bara den som blir mobbad. Det behöver få ett slut och det måste sluta nu.”

Här kan du se originalinlägget:

Not many of you know this, but our beautiful girl has been subjected to some awful bullying at school. It's been a very…

Posted by Leigh Davey on Saturday, 30 September 2017

Tryck på dela-knappen om du också är emot all form av mobbning!