Många barn lägger benen på ryggen när de hör att det vankas städning, och som förälder låter man dem slippa undan alldeles för ofta. Men om du vill att barnen eller barnbarnen ska bli framgångsrika ska du inte ha dåligt samvete för att du ber dem hjälpa till. Forskning från Harvard University visar nämligen att barn som hjälper till med hushållsarbete har lättare att nå framgång senare i livet.

Att gå ut med soporna, dammsuga, eller lagat mat är sådant som får barnen att sucka högt när man ber dem, speciellt tonåringar. Men som vuxen bör du stå på dig när de protesterar, för du gör dem en tjänst.

loading...

Foto: Shutterstock

Blir bättre anställda och mer självständiga

En studie vid Harvard University visar att barn som hjälper till i hemmet blir bättre anställda då de inte är rädda för att arbeta, samt har lättare för att samarbeta, det skriver Svenska Dagbladet.

loading...

Foto: Shutterstock

Mer empatiska mot andra

Forskaren och författaren Lythcott-Haim som forskat i ämnet menar att barn som hjälper till hemma blir mer självständiga och driftiga, och dessutom mer empatiska mot andras belastning.
– Genom att låta dina barn hjälpa till hemma med att exempelvis ta ut soporna eller tvätta, inser de att de kommer att behöva jobba i livet för att vara en del av livet. Om barn inte tar hand om disken betyder det ofta att någon annan gör det åt dem. Det innebär att de både blir befriade från själva arbetet och från att lära sig att var och en måste arbeta för att bidra till förbättring, säger hon till Tech Insider.

Ha inte dåligt samvete när du ber barnen eller barnbarnen om hjälp, du garderar dem för framtiden och gör dem en tjänst. Dela gärna så att andra blir varse om den här roliga forskningen.