Det finns många olika sätt att annonsera ut sitt föräldraskap och när Matthew Ziesemer fick en tröja med ”världens bästa pappa” tryckt på bröstet, visste han att livet var på väg att förändras.

Tröjan var en gåva från frun Nicole Ziesemer, som äntligen blivit gravid.

Men varken Matthew eller Nicole visste hur mycket deras liv var på väg att förändras…

loading...

Facebook/NicoleZiesemerNicole Ziesemer

Matthew och Nicole hade en tanke om att graviditeten skulle få flyta på naturligt som möjligt, med få sjukhusbesök, mediciner och kontroller.

Paret var inte ens på ett enda ultraljud.

Nicole hade planerat att föda hemma, med hjälp från barnmorska. Även om planerade hemförlossningar börjar bli lite vanligare är det bara ungefär en av tusen gravida kvinnor som planerar för att föda hemma. Nicoles bebis beräknades komma den 30 januari.

loading...

Facebook/NicoleZiesemer

Men till parets stora förvåning gick Nicoles vatten den 29 december, 2017.

Eftersom hon bara var i 36:e veckan blev planerna tvungna att ändras. Det var inte riktigt läge för en förlossning hemma och Nicole åkte till sjukhuset.

Matthew körde Nicole till Spectrum Health Gerber Memorial Hospital i det hårt snödrabbade Michigan. Matthew fick skotta hela uppfarten för att de skulle kunna komma iväg.

De kom till sjukhuset vid fyra på fredagsnatten. Nicoles sammandragningar fortsatte in på lördagen och hennes plan för en naturlig födsel, utan medicinsk hjälp, ändrades.

Matthew skrev om allt på sin Facebook-sida:

”Vi gjorde en kontroll klockan 11:00 och hon var fortfarande öppen 7 cm och för första gången någonsin såg jag i min frus ögon att hon höll på att ge upp. Den blicken tog nästan knäcken på mig”.

loading...

Pixabay

Vägrade läkemedel

Nicole ville helst inte ta några mediciner eller preparat i samband med förlossningen.

Men Matthew såg att hans älskade fru led något oerhört.

”Efter att ha sett henne kämpa under de senaste 30 timmarna visste jag att vi var tvungna att göra något annat. Så jag rådfrågade flera personer och Nicole och jag bestämde oss för att starta med en liten dos med värkstimulerande. Och detta fick verkligen värkarna att komma igång, hon blev öppen 10 centimeter”.

Efter att ha krystat i fyra timmar, fick Nicole fick en nepiduralbedövning. 48 timmar efter hennes vatten gick kom Blakeley Faith Ziesemer till världen, den 30 december vid 10:06.

Läkaren Megan Forshee var redo att hjälpa till att plocka ut moderkakan, men i stället kände hon ett huvud. Pojken Cade Matthew Ziesemer, föddes den 30 december vid 11:05.

loading...

Facebook/MatthewZiesemer

Ingen i rummet, inklusive föräldrarna, visste om denna tvillingöverraskning. Föräldrarna hade ingen aning om att det låg två bebisar i magen!

De stolta, men chockade föräldrarna, förstod att allt inte skulle bli riktigt som de hade tänkt sig…

”Min första tanke efter förlossningen och det andra barnet var ”åh, satan!”. Vi behöver en till spjälsäng, en andra bilbarnstol, en till sak av allt”, säger Nicole.

loading...

Facebook/MatthewZiesemer

”Så även om jag är mer av en traditionell och ”naturligt” lagd person, händer saker av en anledning och det finns definitivt en poäng i att ta hjälp av läkemedel – denna gång var en sådan gång”, säger Matthew och fortsätter:

Någon där uppe hade definitivt en större plan för oss och detta visade oss att vi egentligen inte kan kontrollera någonting som händer i våra liv”, skriver Matthew på Facebook.

loading...

Facebook/MatthewZiesemer

Läkaren Megan Forshee, som förlöste tvillingarna, hade aldrig tidigare sett något liknande.

”Jag kommer definitivt inte att glömma detta par eller dessa två barn”, säger hon till Wzzm13.

Och håll med om att Cade och Blakeley är två små speciella mirakel?

loading...

Facebook/MatthewZiesemer

Vilken underbar och otrolig överraskning det måste varit där på BB! Både Cade och Blakeley mår bra och växer så det knakar, nu har alla fyra fått komma hem från sjukhuset. 

Nu hoppas jag att denna fina familj kommer i ordning och får en bra start på sina ”nya” liv, även om det inte blev som de hade tänkt sig riktigt. 

Gilla och dela gärna vidare denna nyhet om du också tycker att barn är det finaste som finns!