Livet är skört, och vi påminns aldrig så mycket om det som när ett enda futtigt ögonblick omkullkastar en hel tillvaro. Det kan handla om sekunder – och plötsligt kommer inget längre vara som det någonsin har varit, varken för en själv eller för ens omgivning.

Joellan Huntley och hennes familj vet exakt.

1996 råkade den då 15-åriga flickan ut för en allvarlig bilolycka. Den tragiska händelsen tog livet på två personer, och Joellan själv kastades ur bilen och drabbades av en allvarlig hjärnskada. Hon kunde inte längre gå, inte längre prata, andades genom en tub – och förlorade helt förmågan att kommunicera sina tankar.

Men en dag, 21 år senare, inträffade ett mirakel.

loading...

Bildkälla: Pat Dunn/Facebook

Det hade gått 21 långa år.

21 år sedan mamma Louise pratat med sin älskade dotter, 21 år sedan Joellan kunnat svara med annat än ljud och grymtningar, 21 år sedan hon kunnat göra sig förstådd.

Men som alla vet är julen en tid för mirakel och under – och så även för den här familjen.

För ungefär två veckor sedan, på självaste juldagen, kom nämligen genombrottet.

loading...

Bildkälla: Youtube

Under ett besök på ett rehabiliteringscenter i kanadensiska Nova Scotia fick Joellan då testa en ny teknologi. Med en ögonrörelsekamera och en modern programvara på en skärm kunde hon välja ikoner, som gav möjligheten att kommunicera med mamma Louise.

– Jag sa, ”Joellan, jag gillar dina nya julkläder som du har på dig”, säger mamma Louise Misner till CBC.

Sedan hände det magiska. Louises älskade dotter använde den moderna teknologin – och lyckades svara. Först genom att hitta en ikon för en kortärmad tröja.

– Och sedan sa hon nej, och gick vidare till en långärmad tröja eftersom hon försökte berätta för mig vad hon hade på sig, säger Louise Misner till CBC.

loading...

Bildkälla: CBC Maritime Noon/Facebook

För familjen betydde det allt. Det var ögonblicket som de väntat på i 21 långa år – och ett sant julmirakel.

– Det var guds sätt att berätta för mig att hon äntligen hade uppnått det hon behövde efter olyckan, säger Louise Misner till CBC.

Samtidigt är genombrottet bara början. Joellan har precis lärt sig använda teknologin, och framöver kommer hon äntligen kunna kommunicera med sin familj.

– Hela hennes värld kommer öppnas upp nu. Hon kommer bara att bli bättre och bättre… Jag är så stolt över henne, säger Louise Misner till CBC.

loading...

Bildkälla: Youtube

Istället för att ge upp har familjen kämpat och kämpat – och nu har de äntligen fått sitt mirakel. Tänk, vilka underbara möjligheter som öppnas med den teknologi vi har här i världen i dag!

Dela gärna vidare den rörande historien med dina vänner på Facebook!