Folkkäre artisten Björn Skifs nådde pensionsålder för flera år sedan men har inga planer på att lugna ner tempot. Men trots att han själv inte känner någon oro för ålderdom så rasar han över hur situationen ser ut för Sveriges fattigpensionärer idag.
– Det är vedervärdigt! Det är det verkligen, säger han.

Att Björn Skifs hunnit bli 70 år hindrar honom inte från att dra ut på Sverigeturné för att spela sina låtar för svenska folket. Men att vara i så bra form och fortfarande kunna arbeta vid 70-sträcket är få förunnat, det vet han. Därför känner han en stor ilska över hur samhällssystemet behandlar landets pensionärer. När Expressen frågar honom om hans åsikter om fattigpensionärer svarar han:
– Ja, de som har varit med och byggt upp den här så kallade välfärden, och i dag är det knappt som att de överlever. Det är vedervärdigt! Det är det verkligen, säger han.

loading...

Foto: JOHAN ENGMAN / TT

”De viktigaste grejerna tas det inte hand om”

I höst drar han ut på en lång arenaturné där han besöker tolv städer från söder till norr, och hans egna pensionsålder är långt borta. Men han känner fortfarande en vrede när de talas om landets pensionärer som har svårt att få ekonomin att gå ihop.
– Det är så konstigt att de viktiga grejerna tas det inte hand om – sjukvårdspersonal, lag och ordning-personal, lärare. Vad är det som händer?, säger han till Expressen.

loading...

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Jag kan inte annat än att hålla med Björn Skifs. Något måste göras så att den ekonomiska situationen blir bättre för landets pensionärer. Dela gärna om du håller med.