Den 19e augusti förra året var 19-åriga Bethany Fisher ute med sin kompis Meg McBurnie. Tjejerna hade firat Bethanys födelsedag och mött lite vänner på en bar.

Senare på kvällen när tjejerna skulle hem erbjöd sig en bekant, 20-årige Jordan O’Donnell, att köra dem hem.

Väl i bilen gick det väldigt fort. Jordan som precis fått sitt körkort ville visa sig på styva linan, och körde långt över fartbegränsningen. Trots att tjejerna flera gånger bad honom att sakta ner.

Jordan som varit ute med sina vänner hade tidigare på kvällen köpt ett helt flak med öl, skriver brittiska tidningen Metro. Om han var berusad när olyckan inträffade är dock fortfarande okänt.

En annan motorist som låg framför Jordan på vägen såg vilken fart han kom i och saktade ned för att låta honom passera. Kvinnan i bilen trodde att Jordans fordon åkte i minst 95 kilometer i timmen, vilket är väldigt fort i ett tätbebyggt område.

Posted by Meg McBurnie on Thursday, 14 September 2017

Tillslut tappade Jordan, som fått sitt körkort bara veckor tidigare, kontrollen över bilen och krockade in i flera parkerade bilar.

Den högljudda kraschen väckte Bethanys mamma, Isabel Easson, som rusade ut för att se vad som hade hänt.

I vraket såg hon sin dotter kämpa för sitt liv. Men Bethanys liv gick inte att rädda och hon avled innan hon ens hann fram till sjukhuset.

Även Meg skadades allvarligt i kraschen och fick fem frakturer i sitt bäcken. Hon behövde länge sitta i rullstol och kommer att ha ryggproblem i resten av sitt liv.

Posted by Meg McBurnie on Thursday, 14 September 2017

Jordan själv klarade sig utan skador, flydde platsen och sprang hem.

Väl hemma ringde han polisen och sa att hans bli hade blivit stulen.

Men polisen genomskådade Jordans lögner och kunde kort efter gripa honom.

Jordan dömdes senare i Newcastle Crown Court efter sitt erkännande till sex års fängelse. Domen innefattade vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, grovt vållande till annans död och smitning. Efter att hans frigivning måste han även vänta fyra år innan han får ta körkort på nytt.

Posted by Beth Fisher on Sunday, 2 April 2017

Trots ett långt fängelsestraff finns det ingenting som kan lindra smärtan Bethanys familj måste leva med i resten av livet.

Så här sa domaren, Paul Sloan QC, som dömde Jordan under rättegången enligt Metro:

”Inget straff jag får dela ut enligt lagen kommer att lindra den smärta de alltid kommer att känna som följd av dina handlingar. Du kommer alltid att behöva leva med att du dödat Bethany Fisher som ett resultat av din vårdslösa körning.”

loading...

Shutterstock (Bilen på bilden har ingenting med händelsen att göra)

Bethany dog bara en dag efter att hon fyllt 19 år.

Jag blir så ledsen när jag hör talas om människor som behövt sätta livet till helt i onödan.

Bara för att någon ska spela lite tuff eller väljer att köra bil när han eller hon egentligen inte borde.

Förutom att Bethanys vänner och familj ständigt kommer att leva i sorg och saknad så måste även Jordan leva med det fruktansvärda han gjort.

Många kanske skulle kalla detta för en olycka, men jag blir arg när man kallar dödskrascher orsakade av alkohol, droger eller vårdslöshet för en olycka.

Det är ingen olycka när en människa väljer att sätta sig i bilen och struntar i lagar och regler.

Posted by Beth Fisher on Thursday, 28 July 2016

Dela artikeln med dina vänner på Facebook om du också tycker att straffen borde bli hårdare för de som väljer att sätta sig i bilen när de är påverkade eller inte kan hålla sig till lagar och regler.