När Joachim Heidkamp tittade närmare på de vingummin som fyraårige sonen plockat gjorde han en märklig upptäckt. På varje godisbit stod namnet på en alkoholsort.
– Vår fyraåring har precis börjat bokstavera ord själv, det hade kunnat sluta olyckligt, säger pappa Joachim till Expressen. Nu har hans protest fått butiken att plocka bort godissorten.

”Gin”, ”Vodka”, ”Cognac” och ”Brandy”, var bara några av de spritsorter som sonen Thors vingummin var stämplade med. När pappa Joachim såg detta rasade han på butiken Pekås, i värmländska Sunne. Att godis till barn associeras med alkohol är inte okej, säger han till Expressen.

Företagets VD svarar på kritiken

Texten förekommer inte på alla vingummin som säljs, utan ett särskilt märke som köpts av en viss leverantör. När Pekås VD Tony Carlsson får höra om upptäckten lbir ha överraskad, och han håller själv med om att det sänder fel signaler till barn.
– Jag förstår inte hur det har kunnat uppstå överhuvudtaget. Det borde ha upptäckts från vår inköpsavdelning tidigare och framför allt av butikspersonalen, säger han till Expressen.

loading...

Facebook/Joachim Heidkamp

Efter händelsen har butiken valt att plocka bort godiset och ersätta det med en annan sorts vingummin.

loading...

Foto: Wikimedia Commons. OBS: Vingummina på bilden är av ett annat märke och har ingenting med de som omnämns i artikeln att göra.

Det är inte första gången suspekta budskap upptäckts på godisar eller andra saker till barn. Dela gärna för att göra andra vuxna uppmärksamma.