Motorklubben Daca ville göra någonting fint för utsatta barn.

Då tog knuttarna och raggarna med sig 150 ungar till Gröna Lund.

– Både vi och våra skyddslingar kommer att leva länge på den här dagen, säger medlemmen Göran ”Gubben” Andersson till Aftonbladet.

Motorklubben Daca gör allting för barnen i samhället. Namnet står för Drives against child abuse och klubben innefattar medlemmar som har ett intresse för motorcyklar eller häftiga bilar.

På Svenska Hjältar-galan i december för två år sedan fick de ta emot priset som ”Årets Medmänniskor. Nu har en del av prispengarna använts – och det för en riktigt god sak.

loading...

Bildkälla: Wikipedia Commons

Tog med sig 150 barn: ”Är lite stolt”

En timme innan nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm öppnade för allmänheten fick Daca, som startade 2009 och i dagsläget har 150 medlemmar, ta med sig 150 barn för att roa sig tillsammans.

Barnen fick åka berg-och-dalbanor och äta sockervadd tillsammans med motorcykelknuttarna, vars västar smyckats med nallebjörnar.

– Det känns enormt, jag måste säga att jag är lite stolt. Vi var 10 stycken för två år sedan och i dag är vi drygt 120 medlemmar, säger Daca-medlemmen Göran ”Gubben” Andersson till Aftonbladet.

loading...

Bildkälla: Shutterstock

Blev en succé

Ända sedan motorklubben fick pris på Svenska Hjältar-galan har mängder av privatpersoner och företag hört av sig för att stötta dem. Genom föreningen har de hjälpt otaliga barn att få stöttning och att genomföra olika aktiviteter.

Under de senaste två åren har de hjälpt över 1000 barn, där de också åker ut till skolor och pratar om mobbning. Evenemanget på Gröna Lund blev en succé.

– Det är jätteroligt att få vara här, det är första gången för oss! säger trillingarna Nova, Lova och Tilde till Aftonbladet.

De fick tårarna att rinna – hjälper utsatta barn ❤️

Posted by Aftonbladet on Sunday, 6 May 2018

Ni är riktiga vardagshjältar! Dela för att sprida deras fantastiska insats!