Leif GW Persson, 73, fick föras till akuten nyligen.

Den folkkäre författaren och kriminologen berättar själv i en krönika i tidningen Expressen att han fick hämtas av ambulans.

Det var hjärtproblem som orsakade sjukhusbesöket för några veckor sen.

Leif GW Persson har i flera intervjuer berättat om sin dåliga hälsa. För några år sedan pratade han med Aftonbladet och sade då att han åt 80 tabletter i veckan.

loading...

Foto: Youtube/Malou efter tio

– Benen är som telefonstolpar och gör så ont att jag måste ta morfintabletter. Jag har 40 kilo på magen. Det är som att bära en ryggsäck med 40 kilo stenar. Hjärtat är dubbelt så stort som på en normal människa, sa han då till Aftonbladet.

Sedan dess har han bland annat gått ner 25 kilo och berättat om sin viktresa.

Leif GW Persson om sin sjukhusvistelse på Nya Karolinska

Men nyligen blev GW hämtad med ambulans till akuten på Nya Karolinska i Stockholm. Det berättar han själv i en av sina Expressen-krönikor.

”För ett par veckor sedan hade jag förmånen att få besöka stället och som alltid förr när jag har hamnat på liknande inrättningar var det ett högst oplanerat besök. Beroende på mitt dåliga hjärta som jag har fixat till alldeles själv under ett långt och misskötsamt liv”, skriver Leif GW i Expressen.

Han fick föras dit med ambulans.

”Först ambulans till akuten där jag försågs med ett större antal slangar i redan befintliga kroppsöppningar plus ett par till där man öppnat de nya hål som omständigheterna tydligen krävde. Ett femstjärnigt mottagande och efter de inledande timmarna på den vanliga akuten flyttades jag över till hjärtakuten på Nya Karolinska”.

Samtidigt som han tycks vara nöjd med sjukhuspersonalens bemötande, har han ett önskemål om förbättringar. Det var en del pipande slangar som störde sjukhusvistelsen.

”Nästa gång ska jag ta med mig mina hörselskydd och därmed förhoppningsvis kunna förkorta min vårdtid med något dygn.”

loading...

Leif GW på Gröna Lunds öppning i april i år. Foto: Jessica Gow/TT

Nu skickar vi styrkekramar till Leif GW!