Ett tufft mål, absolut, men Adam Alsing var fast besluten. Inom loppet av ett halvår, före 50-årsdagen i mitten av oktober, skulle han gå ned 20 kilo – och därmed basta.

Och visst verkar radio- och tv-profilen vara på god väg att nå den hårda målsättningen. På Instagram visar Adam Alsing upp sin nya kropp… och han har rasat i vikt!

loading...

Foto: Wikipedia

Det var droppen som fick bägaren att rinna över. Efter läkarnas alarmerande besked att han kunde drabbas av typ 2-diabetes om han inte tog tag i sin övervikt, bestämde sig Adam Alsing för att göra en tvärvändning i sin livsstil. Han skulle börja leva ett mer hälsosamt liv – och inte nog med det, han skulle dessutom kapa 20 kilo på ett halvår. Detta lagom till radio- och tv-profilens 50-årsdag, som infaller den 12 oktober.

Så hur har det då gått? På Instagram uppdaterar Adam Alsing frekvent om hur det går med det tuffa viktmålet – och det har inte varit en helt enkel sommar.

”Tillbaka i vardagen efter att under några veckor ha försökt ducka för mjukglass, finta bort ett glas till av den där iskalla och krispiga rosén, och gått omvägar runt den ständigt närvarande skålen med grillchips”, skrev Adam Alsing på Instagram i början av augusti, och fortsatte:

”Den var tuffare än vad jag trodde. Att bara ta lite när alla andra tar mycket. Det låter så enkelt men det är det inte.”

Med med stark beslutsamhet har Adam Alsing lyckats gå ner 13 kilo!

Tillbaka i vardagen efter att under några veckor ha försökt ducka för mjukglass, finta bort ett glas till av den där iskalla och krispiga rosén, och gått omvägar runt den ständigt närvarande skålen med grillchips. Sommar helt enkelt. Den var tuffare än vad jag trodde. Att bara ta lite när alla andra tar mycket. Det låter så enkelt men det är det inte. En annan grej som oroat är de tre olika vågar jag vägt in på under sommaren. Den franska vågen visade sig i efterhand vara en riktig glädjevåg. Visade konstant för lite. Den värmländska hade svårt för värmen, gissar jag, för den kunde vara upp eller ner 3 kg under samma invägningstillfälle. Så nu, tillbaka till originalvågen, och det var med skrämd förväntan jag klev upp på den i morse. Resultatet var ok. Sämre än vad jag hoppats men bättre än vad jag befarat. Så, nu blir det rutiner igen och enklare. Jag är på banan med -13 kg hittills, men framförallt så mår jag bättre och jag är glad att jag har haft dom där kilona mindre att släpa på under rekordvärmen. PS Bilden är från tidigare i sommar när jag precis gått uppför världens brantaste backe i Cap d’ail i Frankrike.(Med ryggsäck…) PPS. Kolla in världens bästa sommarsallad i min insta-story. Grymt god, väldigt enkel och points-snål. #sommarflex #allinalsing @knileskog @viktvaktarna @pancmedia

A post shared by Adam Alsing (@adamalsing) on Aug 3, 2018 at 9:43am PDT

Den nya livsstilen har redan visat flera positiva effekter.

”Framförallt så mår jag bättre och jag är glad att jag har haft dom där kilona mindre att släpa på under rekordvärmen”, skriver Alsing på Instagram.

Och i ett nytt inlägg på Instagram stories, meddelar Alsing nu att han är i behov av en ny garderob. Detta då de gamla kläderna inte längre passar.

”Tack vare ViktVäktarna så har jag nu gått ner så mycket så att jag i princip måste byta ut hela garderoben. Har en del fina grejer i XXL, bland annat skinnjackan från Ralph Lauren (och en massa jeans). Kom med bud på DM om du vill köpa”, skriver han enligt Expressen.

Härligt kämpat, Adam!

Thanks for a great day of filming @juliemontagu and @the_royal_butler! It was hard work but great fun! Resultatet kommer i höst på @kanal5sverige i @världenstuffastejobb. (Jag till vänster)

A post shared by Adam Alsing (@adamalsing) on Aug 9, 2018 at 10:08am PDT

Dela gärna för att visa din uppmuntran till Adam Alsing. Nu hejar vi fram honom att klara sitt mål innan den 12:e oktober!