Att ha en förstående och empatisk chef är få förunnat och inget man bör ta för givet. Vissa har oturen att arbeta under någon som enbart bryr sig om att de tjänar pengar på dem, och struntar fullkomligt i deras privata problem.

Så var det för en kafé-anställd kvinna i USA. På sociala medier-forumet Reddit har användaren r/MaliciousCompliance delat med sig av hur hon ”löste” situationen i fråga när chefen krävde att hon skulle arbeta trots att hon skadat foten så hårt att hon inte kunde stå på den.

 

Händelsen som utspelade sig på en arbetsplats i USA, fick stor uppmärksamhet efter att den anställde själv delat med sig av berättelsen på Reddit.

Kvinnan, som arbetade på ett kafé, hade halkat på motorolja på parkeringen, och vred sin vrist så illa att foten svullnade upp så mycket att det såg ut som att hon hade lagt två golfbollar i strumporna, som hon själv beskriver det.

Can’t sit down without a doctors note? Okay then! from MaliciousCompliance

Ville gå till jobbet ändå

Mindre än tolv timmar senare skulle kvinnan påbörja sitt skift på kafét, vilket innebar att hon skulle springa upp och ner i trappor och bära tallrikar.

Då hon insåg att det skulle vara fysisk omöjligt, då hon inte ens kunde stödja på foten, hörde hon av sig till sin chef med ett förslag.

Istället för att sjukanmäla sig så att de blev kort om folk, så kunde hon sitta bakom kassan, tänkte hon. Men där trodde hon fel.

”Min chef vägrade låta mig slippa mitt golv-skift om jag inte hade ett intyg från en läkare, trots att jag skickad bilder på min förstörda vrist”, skriver kvinnan.

 

loading...

Flickr/Jakey or, Jakes or JW. OBS: Bilden har ingen koppling till personen i artikeln.

Läkaren gjorde något klockrent

När kvinnan till slut lyckades hitta en vårdcentral som hade öppet dygnet runt fick hon träffa en läkare. Efter noga undersökning och röntgen sa läkaren att kvinnan var tvungen att kyla skadan med is varannan timme, och inte belasta vristen över huvud taget de närmsta dagarna.

När kvinnan berättade om situationen på sitt jobb insisterade läkaren på att skriva ett intyg, som förklarade att hon inte ens behövde vara på jobbet på hela sju dagar.

”Lustigt nog så frågade chefen aldrig mer om ett intyg från läkare igen”, skriver kvinnan på Reddit.

 

loading...

Foto: Claudio Bresciani/TT. OBS: Bilden är en genrebild och har ingenting med artikeln att göra.

Tur att läkare står på ens sida. Dela gärna för att motivera andra som inte vågar sjukanmäla sig.