En familj i Kina överraskades när mamman, Su Yun, kom hem med en alldeles egen hundvalp!

Hon trodde att den var av rasen tibetansk mastiff.

Men två år senare visade det sig vara någonting helt annat, skriver Independent.

loading...

Genrebild på en annan hund. Foto: Wikimedia commons

Det var i den kinesiska staden Kunming som ligger i södra delarna av landet, som denna märkliga historia tar sin början.

För två år sedan kom Su Yun hem med vad hon trodde var en liten hundvalp av den här rasen, tibetansk mastiff:

loading...

Genrebild. Fotot är på en annan hund, som lever i Polen. Foto: Wikimedia

Familjen ska enligt Independent ha matat hunden med en låda frukt och två hinkar med nudlar per dag. Man kan ju tycka att familjen borde ha reagerat på den fyrfota vännens enorma aptit. Men det skulle dröja hela två år – och 130 kilo senare – innan varningsklockorna började ringa.

Det var när ”hunden” började gå på bakbenen som de förstod att allt inte stod rätt till.

Djuret måste ha sett ut någonting i den här stilen när den var liten:

loading...

Genrebild på en björnunge. Foto: Wikimedia commons

Su Yun hade nämligen tagit hem en svartbjörn!

– Ju mer han växte, desto mer såg han ut som en björn, säger Yun enligt The Independent.

– Jag är lite rädd för björnar.

Enligt Independent ska familjen ha tagit kontakt med Yunnan Wildlife Rescue Center och experter fick komma och hämta björnen som fick lugnande medel innan den kördes iväg. Tidningen skriver att djuret hade varit värt tusentals pund om den hade sålts på svarta marknaden, men tack och lov skedde alltså inte detta. Den bor nu på Wildlife Center, skriver Daily Mail.

Hur kan denna oerhört märkliga förväxling ha skett?

Det är frågan hela världen ställer sig efter denna märkliga nyhet, som spridit sig som en löpeld på nätet de senaste dagarna. Enligt National Geographic händer sådana förväxlingar oftare än man kanske kan tro. Det stora magasinet skriver om hur en djurägare uppfostrat en räv som denne trodde var en hund av rasen japansk spets. Räven fick sedan hämtas av ett zoo. De rapporterar också om ett fall i Asien där en man trott att en leopard varit en katt och uppfostrat den som en sådan.

Samtidigt säger experter att det är svårt att missta vilda djur för att vara tama. Enligt Lynn Cuny på Wildlife Rescue & Rehabilitation i San Antonio, USA, har unga, vilda djur ett annat utseende och luktar annorlunda än tama djur, skriver National Geographic.

loading...

Foto: Pixabay

Jag hoppas att björnen har det bra där den är nu. Dela gärna denna märkliga historia vidare, så att inga vänner gör samma misstag!