Har du någonsin fyllt upp bandet i matbutiken med matvaror, bara för att inse att du glömt din plånbok hemma? Jag tror alla kan känna igen stressen och paniken som uppstår.

Lägg där till massa människor som står i kö bakom och du kanske inte är lika smidig som förr, då kan det kännas pinsamt och jobbigt.

Detta hände en pensionär i butiken Dollar General Stores, den gamla mannen hade glömt bort sin kod till kortet.

Men då klev kassören Jacob in och gjorde något som i alla fall fyller mitt hjärta med väldigt mycket hopp och värme!

loading...

Tim McKellar skriver på Facebook hur han nyss ”bevittnat något av de mest imponerade som han någonsin sett”.

Därför ville han definitivt sprida historien vidare.

Inlägget, som innehöll ett foto med tydlig koppling till berättelsen, fick snart stor spridning och det var inte bara Tims vänner som hyllade kassören i närköpet.

Allt började när Tim stod i mataffären och såg hur en äldre man hade problem med att betala för sina varor.

loading...

Pixabay

Så här skriver Tim: 

”Kan alla vara snälla och dela detta: Jag bevittnade precis en av de mest imponerande sakerna jag sett och jag skulle vilja dela det med er. 

En pensionär försökte köpa några saker i matbutiken, men han kunde inte betala eftersom hans kort blev nekat på grund av att han inte kunde komma ihåg sin PIN-kod. Han försökte några gånger, men det gick inte. 

Då tog kassören, som heter Jacob Wittman, upp sin plånbok och bad mannen testa hans kort. Det fungerade utan problem. Den äldre mannen blev förvånad och frågade kassören om han precis betalat för hans varor till ett värde av cirka 200 kronor.

”Ja, och du är inte skyldig mig ett öre”, svarade Jacob.

Den här unge mannen tjänar förmodligen inte så mycket, och hade förmodligen inte så mycket sparade pengar. Jag tackade Jacob för den fina gesten och frågade om jag kunde få ta en bild på honom.

Jag vill att alla ska få veta vilken godhjärtad människa han är så att han får den uppmärksamhet han förtjänar”

loading...

Love What Matters

Man brukar säga att vänlighet föder vänlighet. 

Och om vi bara kan skapa en lite bättre och ljusare värd genom att låta oss inspireras av denna verkliga historia nedan, så är mycket vunnet.

Kassören Jacob visade verkligen att han har ett hjärta av guld och skulle fler vara som honom skulle världen vara en bättre plats – det är jag övertygad om. 

Våra äldre har varit med och byggt upp så mycket av dagens välfärd, så att bjuda tillbaka lite från yngre generationer är inte mer än rätt!

Dela vidare på Facebook om du håller med.