Mobbning är någonting som debatteras hårt till och från i media. Varje dag så mobbas massiv med barn i skolor runt om i landet.

Det är fullständigt oacceptabelt med mobbning. Det förstår människors självförtroenden och skapar otrygghet. Ibland går det så långt att de som utsätts inte ens vill gå till skolan.

Nu har en MC-klubb från Blekinge startat en ny typ av verksamhet för att hjälpa mobbade barn.

– Vi är en grupp blandade människor från hela länet som alla har två saker gemensamt. Vi älskar köra hoj och vi avskyr mobbning, säger Joakim Johansson från MC-klubben AMB till 24Blekinge.se.

loading...

Men AMB skiljer sig åt, de är nämligen inte som de flesta andra MC-klubbar. De erbjuder en annan typ av tjänst som andra klubbar inte erbjuder.

Ifall barn är ensamma så kan de få skjuts hem från skolan.

Konceptet är mycket enkelt men trots det ska man inte underskatta kraften. MC-klubbens medlemmar åker tillsammans till skolan där barnet ifråga går, för att sedan skjutsa hem barnet.

Barnet får då sitta bakpå motorcykeln eller om så önskas i bil i deras MC-kortegen.

I ett inlägg på AMB – Anti Mobbing Bikers i Blekinges Facebooksida skriver de följande:

”Den lilla insatsen som vi kan göra är att våra MC-killar och tjejer samordnar en kortege som åker upp till skolan. Där möter vi upp den utsatta eleven som får en varm hälsning av våra medlemmar. Eleven får därefter välja ut ett ekipage att åka hem med”.

loading...

Hoppas kunna hjälpa till

För att stärka barnets självförtroende så får de åka i kortegen. Om de inte vill åka bakpå en motorcykel får de åka med i en bil i kortegen.

”Vi vill på detta sätt ge eleven lite förnyat självförtroende. Visa eleven att han/hon inte är ensam i sin kamp. Att sända ut en signal av respekt och gemenskap. Kanske, kanske även sätta stopp för åtminstone, ett fall av mobbing.”

Vilken fantastisk handling från MC-klubben. Klicka på ”gilla”-knappen för att hedra klubbens medlemmar för den fina insats de gör för samhället.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen: