Erika Petersson bor i ett hus som ligger i Tidaholm. Här om natten vaknade hon upp av att några ungdomar fyrade iväg några raketer, bara några meter utanför hennes hus.

När hon sedan vaknade upp morgonen därpå så gjorde hon den fruktansvärda upptäckten. Smällandet hade fått långt värre kaonsekvenser än hon tidigare anat.

Det var klockan halv fem på måndagsmorgonen som Erika Petersson väcktes av smällar och blixtar utanför sitt fönster.

– Vår ena hund är jätteskotträdd och började krafsa på dörrar och blev så rädd att hon försökte hoppa ut genom fönstret, säger Erika till Aftonbladet.

loading...

Efter att ha vaknat av smällarna klädde hon på sig för att gå ut och säga åt ynglingarna som roade sig med raketer och smällare precis utanför hennes hus.

Trots tillsägelsen så vaknade hon till ytterligare en gång, men sedan så avtog smällandet. Hunden lugnade ner sig och Erika kunde somna om.

Efter frukosten gjorde hon den fruktansvärda upptäckten

När hon sedan gick upp på måndagsmorgonen åt hon frukost precis som vanligt. Det var efter frukosten som hon insåg konsekvenserna av smällandet.

– Alla ungarna var ihjälbitna, säger Erika Petersson till Aftonbladet.

loading...

– Hon måste ha fött under natten, och då var alla ungarna ihjälbitna. Ifall man stör dem precis före eller under eller efter så är det väldigt vanligt att de biter ihjäl ungarna. Jag tror de gör det i fall de själva blir uppätna så slipper ungarna svälta ihjäl, säger Erika Petersson.

Erika blev förbannad när hon såg de livlösa kaninungarna så hon valde att skriva ett inlägg på Facebook som blivit väldigt uppmärksammat.

I inlägget så ”tackar” hon ungdomarna för vad de åstadkommit.

– Jag förstår att folk vill skjuta mellan elva och ett på nyårsafton och på kvällen på påskafton. Då har vi fått lugnande medel utskrivet av veterinären som vi ger hunden. Men såna här saker är ju omöjliga att förbereda sig på, när det kommer helt oväntat, säger hon.

Dela gärna artikeln med dina vänner för att göra människor mer uppmärksamma på vad fyrverkerier och andra smällare kan ställa till med för bekymmer.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen: