Visst läser du också horoskop i olika tidningar? Du kanske kastar dig ivrigt över dem för att få se vad som kommer hända på kärleksfronten. Kanske har du chans att vinna pengar också just den här veckan.

Och så läser du i nästa tidning, men där står ju inte samma sak! Vad ska man tro på då, det som verkar bäst kanske? Det är ju så att nästan alla veckotidningar och även en del dagstidningar har horoskop där det står vad som gäller för just ditt stjärntecken.

loading...

Man vill ju inte tro att de bara hittar på eller ljuger. Men hur kan det vara så olika?

Vi kan avslöja att många av de horoskop du läser är gjorda med utgångspunkt från något som kallas schabloner. De går på huvuddragen för just det tecken du är född i. De fokuserar på olika saker och det är därför som det inte står samma i alla horoskop. Astrologen som skriver horoskopet kan också lägga ner olika mycket tid på sitt jobb och även vara mer eller mindre seriös. Dessutom är det ju inte så många textrader som får plats i en tidning, så självklart måste det bli väldigt kortfattat.

Men är alla horoskop bara påhittade?

Nej, det finns seriösa och duktiga astrologer som på beställning gör grundliga och utförliga horoskop. Men då finns det vissa saker de måste veta om dig för att kunna göra det:

– Exakt datum du föddes
– Exakt tidpunkt du föddes
– Vilken plats du föddes på

De här uppgifterna sätter astrologen ihop med hur solen och månen stod vid just den tidpunkten. Planeterna har också betydelse och det kan skifta från gång till gång vilken planet som hade stor betydelse för just dig.

loading...

Sedan vill astrologen också utgå från vad det är du vill veta. Majoriteten av alla människor vill ta stjärnorna till hjälp när det handlar om kärlek. Det kan vara olycklig kärlek eller ny och himlastormande kärlek som är på väg.

Nu kanske du blev lite mer skeptisk till tidningshoroskopen. Visst kan man läsa dem för nöjes skull och se det som underhållning. Men är du mer nyfiken på detta se till att du hittar en seriös astrolog som gör ett grundligt arbete!


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen: