Att hyra bostad kan vara en riktig kostsam historia. När Jason Miles var 30 år, för två år sedan, började han leta efter ett hus. Vid den tiden bodde han i en lägenhet i Nashville och betalade ungefär 10 000 kronor i månaden i hyra.

Det var på tok för dyrt för honom och upplevelsen av lycka var som bortsprungen. Under hela 2015 så höll han koll på alla annonsplatser där hem utannonserades, men trots det så lyckades alltid de husen som var i hans prisklass snappas upp snabbt av andra köpare.

Vanligtvis försvann de husen samma dag som de kom ut på marknaden, eller i många fall så försvann husen innan de ens blev officiellt att de skulle säljas. Om någon fick reda på att ett hus skulle säljas, så blev det oftast sålt innan de ens kom ut på marknaden.

Trots att bostadsägande blivit allt dyrare för amerikaner så lät Jason inte det förstöra hans dröm om att äga sitt egna hus. Men vid det här laget visste han att han behövde vara kreativ.

loading...

“Som infödd i Nashville, är jag något av en enhörning”, förklarar han och fortsätter:

“Nästan hundra personer om dagen flyttar till min stad, och de flesta kommer från andra delar av landet där levnadskostnaderna är högre. Många kommer hit med lukrativa jobberbjudanden i handen. Det är självklart att de tar med sig kapital och enkelt har råd med bostäder. För de av oss som har varit här ett tag är det dock inte så enkelt.” berättar Jason till Country Living.

loading...

Jason Miles tillsammans med sin hund

Jason tog beslutet att bygga sitt egna hus som skulle vara 75 kvadratmeter stort. Han tog inspiration från en lada och byggde huset så det var högt i tak för att hemmet skulle kännas rymligare.

Genom att kolla på Youtube så lärde han sig hur man byggde hus. Varje dag efter jobbet från klockan 17 ända fram till 23 och 18 timmar på lördagar och söndagar jobbade han med att bygga sitt hus.

loading...

loading...

Resultatet?

Han gjorde minst sagt ett bra jobb och det här huset blev helt magiskt. Längre ned i artikeln får ni följa med på en rundtur inne i huset och jag kan avslöja redan nu att huset är helt magiskt på insidan.

loading...

“Mitt hem är definitivt ett kärleksarbete som kostade mycket blod, svett och tårar”, berättar Jason.

Välkommen in

Bilden är tagen från där man kommer in i huset. Här är det en öppen planlösning som gäller. Köket och vardagsrummet sitter ihop. Trappan leder upp till sovrummet.

loading...

Masterbedroom

Stort och rymligt sovrum där det finns gott om plats för förvaring.

loading...

Köket

Även om köket är litet så finns allt som du kan tänkas behöva ha. Helt perfekt!

loading...

En titt ned från sovloftet

Ovanför ytterdörren finns det som en hylla, där det går att förvara grejer. Om inte annat så är det smidigt när fönstret ska putsas.

loading...

loading...

Nu när hans hus är färdigbyggt spar Jason ungefär 3000 kronor i månaden och huset är det värderat till ungefär 325 000 kronor. Vilket är betydligt mer än vad det har kostat att bygga.

DELA gärna detta häftiga husprojekt med dina vänner på Facebook!

Bilder: Countryliving


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen: