Här är nyheten som vi alla har väntat på i en evighet – bokstavligen talat! Att ta sig ett par öl för att råda bot på baksmällan kanske inte är så dumt som det tidigare har sagts, enligt ny forskning. Men innan alla du går bananas över påståendet bör du läsa hela artikeln!

En grupp forskare på University of Greenwich hävdar nämligen att dricka två liter starköl kan minska smärta med upp till 25 procent. Om du vill råda bot mot din huvudvärk så snabbt som möjligt, menar studien att du bör dricka två öl (eller ja, två kaggar öl, för att vara mer exakt), och öka din mängd alkohol i blodet till 0,08 procent. Och det bör väl inte vara så svårt, eller?

loading...

Så om du vaknar upp efter en blöt utekväll med världens baksmälla och huvudvärk kanske det inte är en alltför dum idé att ta två öl, istället för att rota igenom medicinskåpet efter Alvedon eller dylikt. Åtminstone om du tror på forskarna, som genom 18 studier har uppvisat hur öl kan hjälpa mot smärta.

Dock inget vi rekommenderar!

Trots studiernas resultat är det dock ingenting som vi på Nuntium rekommenderar. Alkohol är – och kommer alltid att vara – beroendeframkallade och skadligt för din kropp.

Anledningen till att den kanske lite märkliga studien har genomförts, beror på att forskarna hoppas på att man ska kunna utveckla nya läkemedel för behandling av smärta och huvudvärk. Huruvida alkoholen faktiskt påverkar hjärnans receptorer som uppfattar smärta, eller om det bara sänker ens ångest och oro som kan påverka värken, är i dagsläget oklart.

– Alkohol kan jämföras med opioder – som kodein, och effekten är mer kraftfull än i paracetamol, berättar forskaren Trevor Thompson till tidningen The Independent.

Vet du någon som ÄLSKAR öl? DELA i så fall artikeln, så den personen kan ta reda på den här livsomvändande nyheten!


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen: