Polisen Linus trodde han skulle få en utskällning.
Men den lapp som satt på vindrutan handlade om något helt annat.
Jag blir alldeles rörd av hur han reagerar på det här.

Lundapolisen Linus och och hans polishund Devil var ute och tränade i skogen.
Men när de kom tillbaka upptäckte Linus ser han att någon satt en lapp polisbilens vindruta.

Eftersom han tidigare fått en del klagomål på hur han ställt bilen i området trodde han att det var någon arg granne som lappat bilen.

”Surmulet vecklade jag upp lappen med en tanke om att innehållet skulle lyda i stil med; När du parkerar sådär illa får våra Forsythior inte någon sol eller möjligtvis; vår katt Egon gillar inte när det står polisbilar där. Synpunkter som delgetts mig under åren”, skriver han i ett inlägg på Polisen Lunds Facebooksida.

Men han han blev minst sagt förvånad när han läste följande text:

loading...

Det var nämligen några barn från en förskola som skrivit lappen.

”Nu var det annat ljud i skällan som bilden visar! Rörd av den fantastiska invitationen var det naturligtvis bara att packa in Devil i bilen och hasta in på den närliggande förskolan och låta mellanmålet smaka!!”, skriver Linus.

Och det blev en trevlig och lärorik stund för allihopa.

”Det blev även lite diskussioner kring om tjuvar VERKLIGEN nyser 300 gånger efter en dusch pepparsprej och om poliser får ha barn m.m. Dessutom hann vi med den stora rundvandringen inklusive kuddrummet”, skriver Linus och fortsätter:

”Icke att förglömma gossen som drattade på ändan över mina kängor och storögd konstaterade; ‘Dåmm va stora, dina stövvlarr’. De flesta frågetecknen blev uträtade och mätt och belåten lämnade jag förskolan med ett leende på läpparna!”.

Det fina initiativet hyllade på polisens Facebook sida och det är bara att hålla med. Bra gjort och vilken dag de måste haft på förskolan!