Den här bilden postades nyligen på Facebook av en brasiliansk kille som heter Nelson Felippe. Bilden har delats tusentals gånger och tydligen upprört många människor.

 

I texten till bilden skriver han: ”Jag är inte fördomsfull, jag tycker att alla ska få göra vad de vill i sina liv. Men det är absurt att jag tvingas bevittna en scen som denna.”

loading...

Källa: Facebook

Han fortsätter: ”Vad var och en gör privat är deras problem, men vad de gör offentligt berör mig. Och jag vägrar att se det här och överväga att det skulle vara normalt.”

loading...

Källa: Facebook

”Det här är en utmaning av sociala konventioner, och det kan vara farligt. Om en tragedi skulle inträffa, eller ännu värre, om någon dör, vem ska vi då skylla på?”

loading...

Källa: Facebook

”Tänk på barnen som ser det här varje dag. De kommer att tro det är normalt att vänta på tunnelbanan på det gula strecket. Så gör inte som killen där borta. Följ tjejernas exempel istället. Vänta på tunnelbanan innanför det gula sträcket, och korsa linjen först efter att tåget har stannat.”

loading...

Källa: Facebook

Nelsons uppmaning har fått en enorm spridning och uppmärksammats i medier världen över. Och jag förstår varför! Det är onekligen ett viktigt budskap, och jag kommer aldrig mer stå på linjen när jag väntar på tunnelbanan. Det är ju faktiskt livsfarligt.

loading...

Källa: Facebook